Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportindustriförbundet

Fler nyheter

Här är finalisterna i Transportföretagens Hållbarhetspris 2023

Nordanå Transport, Falkenklev Logistik och Frigoscandia. Det är finalisterna i Transportföretagens Hållbarhetspris 2023. Den 27 september presenteras vinnaren ute på eComExpo.

Läs mer

Smarta färdskrivare generation 2 försenade - kan ge sanktioner till transportsektorn

Senast den 21 augusti 2023 ska alla nya lastbilar och bussar som registreras vara utrustade med den smarta färdskrivaren version 2. Men det har uppstått ett problem erfar Transportföretagen. Det finns en risk för att det kommer att saknas smarta färdskrivare i den andra generationen.

Läs mer

Transportföretagen lanserar Romina-rabatten

Regeringen har satsat stort på utbyggd laddinfrastruktur. Nu vill Transportföretagen att miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari också satsar på ett investeringsstöd för renare transporter, en så kallad Romina-rabatt. Detta för att framtidens transporter ska vara rena och tysta.

Läs mer

Transportföretagen välkomnar utredning om yrkesutbildning för vuxna

Under onsdagen gick utbildningsminister Mats Persson ut i ett pressmeddelande och berättade att regeringen beslutat att utöka uppdraget till den pågående Yrkesvuxutredningen. Transportföretagen ser det som ett välkommet bidrag till transportsektorns kompetensförsörjning.

Läs mer

Information för speditörs- och logistikföretag

Här samlar vi relevanta länkar till intressenter i branschen. Det kan röra sig om information från EU-kommissionen om mobility package, information om utstationering från Arbetsmiljöverket eller information om cabotageregler från Transportstyrelsen.

Kontaktpersoner

Håkan Nilsson

Branschchef Transportindustriförbundet