Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Motor.

Läs fler nyheter

Satsning på yrkesvux med utmanande tidtabell

Regeringen presenterade idag ett förslag kopplat till vårändringsbudgeten som innebär fler platser inom yrkesvux. Regeringens ambition är att få fler vuxna att bli anställningsbara genom ökad tillgång till yrkesutbildning. Det ska åstadkommas genom att stärka den regionala yrkesinriktade utbildningen på gymnasial nivå med ytterligare 2 000 platser.

Läs mer

Grattis Ystad gymnasium – vinnare av Nästa Stopp 2024!

Sedan 2022 har Motorbranschens Arbetsgivareförbund, som är ett av förbunden inom Transportföretagen, drivit tävlingen ”Nästa stopp” för landets gymnasieskolor med fordonsteknisk. Syftet är belöna nytänk, kreativitet och ett innovativt arbete som leder till positiv utveckling av rekryteringen. Nu kan vi stolt meddela att årets vinnare är Ystads gymnasium!

Läs mer

Transportföretagen och IF Metall ingår avtal om etableringsjobb

Från och med den 26 mars 2024 kan fordonsverkstäder och återförsäljare använda etableringsanställning för såväl arbetare som tjänstemän.

Läs mer

Åkeri vann mot Transportstyrelsen i domstol

Det är inte rimligt att ett företag ska få betala sanktionsavgift för förseelser mot kör- och vilotidsreglerna som en förare gör sig skyldig till när denne arbetar åt annan uppdragsgivare. Det fastslår Förvaltningsrätten i Falun i en nyligen förkunnad dom. -Äntligen vinner det sunda förnuftet, kommenterar Susanne Karlsson, biträdande samhällspolitisk chef på Transportföretagen som hoppas att domen kommer att få konsekvenser för hur Transportstyrelsen bedömningar framöver.

Läs mer
En app från Transportföretagen
Transportföretagen Säkerhet
En app från Transportföretagen

Transportföretagen Säkerhet

Transportföretagen Säkerhet ger möjligheten för medlemsföretag inom Motorbranschens Arbetsgivareförbund att höja säkerheten och tryggheten på arbetsplatsen på ett helt nytt sätt. Från och med nu kan du och alla andra medlemmar ta del av de smarta verktyg och tjänster som ingår.