Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Motor.

Läs fler nyheter

Transportföretagen presenterade egen klimathandlingsplan

På ett välbesökt (h)julmingel presenterade Transportföretagen igår sin ”egen” klimathandlingsplan, åtgärder som Transportföretagen gärna skulle vilja se i regeringens kommande klimathandlingsplan. På önskelistan står bland annat sänkt energiskatt på el, ett långsiktigt investeringsstöd för tunga eldrivna lastbilar och total översyn av befintliga nationella styrmedel utifrån EU:s Fit-for-55 paket.

Läs mer

Etableringsjobb – nya regler från årsskiftet

Den nya satsningen etableringsjobb riktar sig mot målgrupperna nyanlända och långtidsarbetslösa. Syftet med etableringsjobb är att ge de som står längst ifrån arbetsmarknaden en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Reglerna för den nya satsningen träder i kraft den 1 januari 2024.

Läs mer

Inga skärpta krav på vinterdäck

Vinterdäckskraven på tunga fordon över 3,5 ton behöver inte skärpas. Det visar Transportstyrelsens och VTIs gemensamma utredning som de gjort på regeringens uppdrag.

Läs mer

Grönt ljus för längre lastbilar

Från och med 1 december öppnas 590 mil väg upp för transporter med längre lastbilar upp till 34,5 meter. Utsläppen väntas minska med mellan 4–6 procent från den tunga lastbilstrafiken.

Läs mer
En app från Transportföretagen
Transportföretagen Säkerhet
En app från Transportföretagen

Transportföretagen Säkerhet

Transportföretagen Säkerhet ger möjligheten för medlemsföretag inom Motorbranschens Arbetsgivareförbund att höja säkerheten och tryggheten på arbetsplatsen på ett helt nytt sätt. Från och med nu kan du och alla andra medlemmar ta del av de smarta verktyg och tjänster som ingår.