Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Motor.

Läs fler nyheter

Joakim Paasikivi: ”Utan transporter – inget samhälle”

Under Transportföretagens stämmodag i Stockholm deltog Överstelöjtnant Joakim Paasikivi, som var en av de inbjudna talarna. Han betonade vikten av fungerande transporter vid kris och krig.

Läs mer

Klargörande från AD: Den som fått nej till ledighet kan sägas upp direkt vid olovlig frånvaro

Transportföretagen har företrätt ett medlemsföretag i tingsrätten och i Arbetsdomstolen (AD). Nu har AD dömt till företagets fördel och klargjort att praxis gäller. Den som fått nej till ledighet men som ändå uteblir från arbetet utan giltigt skäl kan sägas upp direkt.

Läs mer

Arbetsgivardagen 2024: tema Välmående företag

Save the date! Arbetsgivardagen 2024 genomförs den 12 november. Temat är Välmående företag och inspirationsföreläsare är Micael Dahlen.

Läs mer

Medlemsföretag testar elektrisk lastbil i fjärrtrafik

DB Schenker testar Scanias mest avancerade helelektriska lastbil för fjärrtransporter. Lastbilen har en kapacitet på 728 kWh, vilket innebär sju batterier. Fordonet har utrustats med extra batterier för att klara att operera under nordiska förhållanden med 64 ton GTW och 24 m längd utan laddning på en sträcka på ungefär 300 km. Den kommer att trafikera Jönköping-Södertälje och ersätta en dieseldriven.

Läs mer
En app från Transportföretagen
Transportföretagen Säkerhet
En app från Transportföretagen

Transportföretagen Säkerhet

Transportföretagen Säkerhet ger möjligheten för medlemsföretag inom Motorbranschens Arbetsgivareförbund att höja säkerheten och tryggheten på arbetsplatsen på ett helt nytt sätt. Från och med nu kan du och alla andra medlemmar ta del av de smarta verktyg och tjänster som ingår.