Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Motor.

Läs fler nyheter

Möt Transportföretagens nya säkerhets- och beredskapschef, Per Geijer

53 år, boende på en gård norr om Stockholm och med en robust kunskap inom säkerhetsfrågor – det är den korta beskrivningen av Per Geijer. Han har nu axlat rollen som Transportföretagens säkerhets- och beredskapschef i en tid när frågan är viktigare än någonsin. Det finns med andra ord anledning att gå på djupet.

Läs mer

Tre snabba frågor till hållbarhetsprisets jurymedlem Sten Forseke

Just nu är nomineringen till Transportföretagens hållbarhetspris öppen. Det har redan inkommit flertalet nomineringar men vi vet att det finns många där ute vars arbete förtjänar att uppmärksammas.

Läs mer

Regeringen föreslår effektivare klampning

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss bland annat att tidsgränsen på 36 timmar för klampning ska tas bort. Transportföretagen välkomnar förslaget. -Det här är något vi efterfrågat länge, säger Susanne Karlsson, biträdande samhällspolitisk chef på Transportföretagen.

Läs mer

Transportföretagen ger synpunkter på utredningen om reformerad vuxenutbildning

Transportföretagen har gett sina synpunkter på utredningen “Växla yrke som vuxen – en reformerad vuxenutbildning och en ny yrkesskola för vuxna” (SOU 2024:16).

Läs mer
För säkerhet i branschen
Transportföretagens Säkerhetscenter
För säkerhet i branschen

Transportföretagens Säkerhetscenter

Nu introducerar vi möjligheten för medlemsföretag inom Motorbranschens Arbetsgivareförbund att höja säkerheten och tryggheten på arbetsplatsen på ett helt nytt sätt. Från och med nu kan du och alla andra medlemmar ta del av de smarta verktyg och tjänster som ingår i det vi samlat under namnet Transportföretagens säkerhetscenter.