Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Flyg

Läs fler nyheter

Svensk drönarnäring växlar upp

Sedan december 2022 har Transportföretagen samlat drönarnäringen med fokus på nätverkande, kunskapsdelning och påverkan på regelutvecklingen. Intresset har varit stort och idag har nätverket 186 deltagare från olika branscher med drönare som den gemensamma nämnaren. Nu växlar nätverket upp.

Läs mer

Remissvar: Avskaffa flygskatten – halvering räcker inte

Transportföretagen Flyg, ett förbund inom Transportföretagen, har getts tillfälle att komma in med synpunkter på regeringens förslag till sänkt flygskatt. Här kan du läsa mer om våra synpunkter.

Läs mer

Så förebygger du risker med sol och värme

På sommaren kan det, i perioder, bli väldigt varmt att arbeta både inom- och utomhus. Det finns inga regler för vid vilken temperatur det är för varmt att arbeta men vid längre perioder av hög värme föreslår Arbetsmiljöverket nedanstående åtgärder för att minska riskerna med arbete i värme.

Läs mer

Möt Transportföretagens nya säkerhets- och beredskapschef, Per Geijer

53 år, boende på en gård norr om Stockholm och med en robust kunskap inom säkerhetsfrågor – det är den korta beskrivningen av Per Geijer. Han har nu axlat rollen som Transportföretagens säkerhets- och beredskapschef i en tid när frågan är viktigare än någonsin. Det finns med andra ord anledning att gå på djupet.

Läs mer

Kontaktpersoner

Foto på Fredrik Kämpfe

Fredrik Kämpfe

Branschchef Flyg

Foto på Victoria Barrsäter

Victoria Barrsäter

Branschansvarig Drönarnätverket och näringspolitisk expert Flyg