Vi arbetar dagligen med att trygga våra medlemsföretags kompetensförsörjning

Ett av Transportföretagens viktigaste och mest prioriterade uppdrag är att trygga den kompetens våra medlemmar behöver. Det är en utmaning som förenar branschen oavsett transportslag. I vårt arbete befinner vi oss hela tiden i gränslandet mellan företag, politik och utbildningsväsende, där vi säkerställer och skapar bästa möjliga förutsättningar för att klara utmaningen.

Möt vår avdelning

Möt våra kollegor: Caj Luoma, Maria Sjölin Karlsson, Thomas Ericsson, Linda Stenström, Johanna Linder, Tomas Tärnfors, Eva Ohlsson och Rose-Marie Olsson

Vinnare Yrkes-SM 2024

Stort grattis till våra vinnare inom fordonsteknik i Yrkes-SM 2024! Från vänster: Victor, bilskada, Abbe, lastbil, Frida, lack, Nils, maskin, och Henrik, personbil.

Läs mer om Vinnare Yrkes-SM 2024

Tech Academy - ett digitalt utbildningsverktyg

I det digitala utbildningsprogrammet Tech Academy erbjuder vi en ny funktion, som möjliggör uppläsning av text från programmet.

Läs mer om Tech Academy - ett digitalt utbildningsverktyg

Aktuella aktiviteter

Arbetsområden i fokus

Inom kompetensförsörjningen har vi alltid spännande och viktiga saker på gång. Här är några satsningar som vi arbetar med just nu.

Framfart - ett jämställdhetsarbete

Läs mer

Motorbranschcollege - nära samarbete mellan skola, företag och bransch

Läs mer

Transportföretagens kompetensförsörjnings-politiska program

Läs mer

Bli bussförare

Nu har vi tillsammans med Sveriges Bussföretag startat en kampanj för att rekrytera fler bussförare

Rapporter om kompetensförsörjning

Tempen på Motorbranschen år 2024 är äntligen släppt! Klicka dig vidare här för att läsa mer.

Läs mer om Rapporter om kompetensförsörjning

Kompetensnytt

Vi ger ut tre nyhetsbrev per år. Kompetensnytt riktar sig främst till landets alla yrkeslärare, men självklart kan alla som är nyfikna på kompetensförsörjningsfrågor ta del av innehållet.

Vad gör vi inom kompetensförsörjning?

Vi arbetar intensivt för att skapa goda förutsättningar för våra medlemsföretag, vilket i förlängningen stärker konkurrenskraften. I filmen berättar vi mer (02:34 min).