Vi arbetar dagligen med att trygga våra medlemsföretags kompetensförsörjning

Ett av Transportföretagens viktigaste och mest prioriterade uppdrag är att trygga den kompetens våra medlemmar behöver. Det är en utmaning som förenar branschen oavsett transportslag. I vårt arbete befinner vi oss hela tiden i gränslandet mellan företag, politik och utbildningsväsende, där vi säkerställer och skapar bästa möjliga förutsättningar för att klara utmaningen.

Bli bussförare

Nu har vi tillsammans med Sveriges Bussföretag startat en kampanj för att rekrytera fler bussförare

Rapporter om kompetensförsörjning

Transportföretagen tar fram ett flertal rapporter som rör kompetensförsörjning - allt från rekryteringsbehov i våra branscher till hur kompetensförsörjning fungerar när transportsektorn digitaliseras.

Läs mer

Arbetsområden i fokus

Inom kompetensförsörjningen har vi alltid spännande och viktiga saker på gång. Här är några satsningar som vi arbetar med just nu.

Framfart - ett jämställdhetsarbete

Läs mer

Motorbranschcollege - nära samarbete mellan skola, företag och bransch

Läs mer

Transportföretagens kompetensförsörjnings-politiska program

Läs mer

Vad gör vi inom kompetensförsörjning?

Vi arbetar intensivt för att skapa goda förutsättningar för våra medlemsföretag, vilket i förlängningen stärker konkurrenskraften. I filmen berättar vi mer (02:34 min).

Kompetensnytt

Vi ger ut tre nyhetsbrev per år. Kompetensnytt riktar sig främst till landets alla yrkeslärare, men självklart kan alla som är nyfikna på kompetensförsörjningsfrågor ta del av innehållet.