Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Väg.

Läs fler nyheter

Ändrade regler för ansvar när fordon saknar ny färdskrivare

Regeringen anpassar nu ansvarsreglerna för förare och företag som inte använder den nya versionen av smart färdskrivare enligt EU-kommissionens rekommendation.

Läs mer

Transportföretagen presenterade egen klimathandlingsplan

På ett välbesökt (h)julmingel presenterade Transportföretagen igår sin ”egen” klimathandlingsplan, åtgärder som Transportföretagen gärna skulle vilja se i regeringens kommande klimathandlingsplan. På önskelistan står bland annat sänkt energiskatt på el, ett långsiktigt investeringsstöd för tunga eldrivna lastbilar och total översyn av befintliga nationella styrmedel utifrån EU:s Fit-for-55 paket.

Läs mer

Etableringsjobb – nya regler från årsskiftet

Den nya satsningen etableringsjobb riktar sig mot målgrupperna nyanlända och långtidsarbetslösa. Syftet med etableringsjobb är att ge de som står längst ifrån arbetsmarknaden en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Reglerna för den nya satsningen träder i kraft den 1 januari 2024.

Läs mer

Inga skärpta krav på vinterdäck

Vinterdäckskraven på tunga fordon över 3,5 ton behöver inte skärpas. Det visar Transportstyrelsens och VTIs gemensamma utredning som de gjort på regeringens uppdrag.

Läs mer