Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Väg.

Läs fler nyheter

Transportföretagen pratar kvalitet i vuxenutbildningen

Almega Utbildningsföretagen arrangerade idag en konferens på temat kvalitet i vuxenutbildningen. På talarlistan återfanns Transportföretagens Caj Luoma som var där för att belysa transportsektorns syn på kvalitet.

Läs mer

Arbetsgivare som har betalat avgift till TRR och TSL kan få ersättning från Fora med start den 20 november 2023

Ett av Foras uppdrag är att ansöka om ersättning för arbetsgivare som har betalat avgift till TRR och TSL. Därför har Fora under september ansökt om det från Kammarkollegiet för perioden oktober – december 2022. Kammarkollegiet kommer att betala ut ersättningen till Fora, som i sin tur kommer att betala ut ersättningen till arbetsgivarna. Arbetsgivaren kommer få ett beslutsbrev från Fora med information om bl.a. vilket belopp som kommer att betalas ut några dagar före utbetalningen.

Läs mer

Motorbranschens Arbetsgivareförbund kommenterar de utökade varslen

Flera fackförbund har lagt varsel om stridsåtgärder mot två förbund inom Transportföretagen. Varslen sker i sympati med IF Metalls konflikt mot Tesla. Hanna Alsén, förhandlingschef på Motorbranschens Arbetsgivarförbund, ser att lagda sympativarsel riskerar att missa målet.

Läs mer

Regeringen föreslår förlängd tid för eftermontering av färdskrivare

Regeringen föreslår att förare inte ska dömas till böter och transportföretag ska inte påföras sanktionsavgift för överträdelser av EUs färdskrivarförordning.

Läs mer