Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Motor.

Läs fler nyheter

Deltagare från hela landet gör nästa vecka upp i Yrkes-SM i Karlstad

Nästa vecka arrangeras Yrkes-SM, ett evenemang som både ska väcka intresse för och höja kvaliteten på gymnasieskolans yrkesutbildningar. Det är också ett spännande tävlingsfält från hela landet som kommer att mötas i bland annat bilskadeteknik, fordonslackering och personbilsteknik.

Läs mer

Ris och ros från Transportföretagen till Trafikverkets inriktningsunderlag

Transportföretagen riktar både beröm och skarp kritik mot Trafikverkets inriktningsunderlag i remissyttrandet som Transportföretagen skickade in till regeringen idag. Beröm för att Trafikverket pratar klarspråk om vikten av att prioritera underhållet men kritik bl. a för en alltför defensiv hållning när det gäller järnvägens underhållsskuld och att inte leva upp till direktivet om att ha ett trafikslagsövergripande synsätt.

Läs mer

Satsning på yrkesvux med utmanande tidtabell

Regeringen presenterade idag ett förslag kopplat till vårändringsbudgeten som innebär fler platser inom yrkesvux. Regeringens ambition är att få fler vuxna att bli anställningsbara genom ökad tillgång till yrkesutbildning. Det ska åstadkommas genom att stärka den regionala yrkesinriktade utbildningen på gymnasial nivå med ytterligare 2 000 platser.

Läs mer

Grattis Ystad gymnasium – vinnare av Nästa Stopp 2024!

Sedan 2022 har Motorbranschens Arbetsgivareförbund, som är ett av förbunden inom Transportföretagen, drivit tävlingen ”Nästa stopp” för landets gymnasieskolor med fordonsteknisk. Syftet är belöna nytänk, kreativitet och ett innovativt arbete som leder till positiv utveckling av rekryteringen. Nu kan vi stolt meddela att årets vinnare är Ystads gymnasium!

Läs mer
En app från Transportföretagen
Transportföretagen Säkerhet
En app från Transportföretagen

Transportföretagen Säkerhet

Transportföretagen Säkerhet ger möjligheten för medlemsföretag inom Motorbranschens Arbetsgivareförbund att höja säkerheten och tryggheten på arbetsplatsen på ett helt nytt sätt. Från och med nu kan du och alla andra medlemmar ta del av de smarta verktyg och tjänster som ingår.