24588

Välkommen till vår webbplats!

Och välkommen till Transportföretagen Motor. Här hittar du aktuella branschfrågor, nyheter, rapporter och mycket mer.

Nyheter och pressmeddelanden

Ta del av de senaste nyheterna och pressmeddelanden från transportsektorn.

Alla nyheter och pressmeddelanden

Klargörande från AD: Den som fått nej till ledighet kan sägas upp direkt vid olovlig frånvaro

Transportföretagen har företrätt ett medlemsföretag i tingsrätten och i Arbetsdomstolen (AD). Nu har AD dömt till företagets fördel och klargjort att praxis gäller. Den som fått nej till ledighet men som ändå uteblir från arbetet utan giltigt skäl kan sägas upp direkt.

Läs mer

Arbetsgivardagen 2024: tema Välmående företag

Save the date! Arbetsgivardagen 2024 genomförs den 12 november. Temat är Välmående företag och inspirationsföreläsare är Micael Dahlen.

Läs mer

Medlemsföretag testar elektrisk lastbil i fjärrtrafik

DB Schenker testar Scanias mest avancerade helelektriska lastbil för fjärrtransporter. Lastbilen har en kapacitet på 728 kWh, vilket innebär sju batterier. Fordonet har utrustats med extra batterier för att klara att operera under nordiska förhållanden med 64 ton GTW och 24 m längd utan laddning på en sträcka på ungefär 300 km. Den kommer att trafikera Jönköping-Södertälje och ersätta en dieseldriven.

Läs mer

Miljözon klass 3 i Stockholm införs 31 december

Den 31 december 2024 införs den strängaste miljözonen av dem alla i delar av Stockholms city. Det står klart efter kommunfullmäktige i Stockholms stad igår där planen antogs efter lång debatt, framför allt från Moderaterna och Kristdemokraterna. Moderaterna säger till DN att de ska överklaga beslutet.

Läs mer

Tio punkter för Europa

Under kommande år står EU inför en rad samhällsutmaningar som behöver adresseras, bland annat gällande kompetensförsörjning, hållbarhet och infrastruktur. I vårt manifest samlar vi förslag till åtgärder som kan leda till ett både grönare och mer konkurrenskraftigt Europa.

Läs mer om Tio punkter för Europa

Varsel mot Tesla

Fackförbundet IF Metall har varslat om stridsåtgärder mot Teslas svenska bolag TM Sweden AB. IF Metall vill få TM Sweden AB att teckna ett kollektivavtal med dem.

Läs mer om Varsel mot Tesla
Bli medlem
Genom att bli medlem får ditt företag hjälp, stöd och  möjlighet att påverka.
Bli medlem

Genom att bli medlem får ditt företag hjälp, stöd och möjlighet att påverka.

Det finns många goda skäl att bli medlem i något av våra sju olika förbund. Här kan du ansöka om medlemskap och läsa mer om fördelarna.

Hjälp genom arbetsrättens alla steg

Ett gediget branscharbete

Du är med där förutsättningarna sätts

Ett större sammanhang