Vinnare av hållbarhetspriset 2023

Frigoscandia

Årets Hållbarhetspris gick till logistikföretaget Frigoscandia, som betraktar sitt hållbarhetsarbete som en naturlig del av hela deras verksamhet. Ledningen hos Frigoscandia har uppvisat mod och ständig omställningsvilja, bevisat bland annat genom stora och långsiktiga miljöinvesteringar, detta mitt i en ekonomiskt osäker omvärld. Det är något som vägde tungt för juryn som enhälligt valde Frigoscandia som vinnare.

SPELA FILMEN 2023 års vinnare

Finalister

Falkenklev Logistik

Falkenklev Logistik har bland annat börjat bygga en egen solcellspark, Sveriges största största laddapark för tung trafik och investerat i fem ellastbilar och 15 eltransportbilar - allt med sikte på att bli helt självförsörjande.  

Frigoscandia

För Frigoscandia är det en självklarhet att ta ansvar för att minimera den miljöpåverkan som uppstår inom företagets transport- terminal och lagerverksamheter. De har ett ambitiöst miljömål att under 2025 ha fossilfri drift i Sverige och miljötänket genomsyrar hela verksamheten.

Nordanå Transport

Sedan tre år tillbaka är Nordanå Transport helt fossilfria. Deras arbete genomsyras av klimatets, personalens och deras ekonomiska hållbarhet. Företaget anser att allt hänger ihop och om man kan finna glädjen, kamratandan och se att alla är en viktig del av helheten så har man lagt grunden till ett framgångsrikt logistikföretag.

De som utser vinnaren är:

Christofer Fjellner, Oppositionsborgarråd, Stockholm stad

Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen

Maria Bratt Börjesson, professor, VTI

Sten Forseke, entreprenör och egenföretagare

Lotta Gröning, vd Fylkir Produktion AB, tidigare Krönikör Expressen

Kontaktpersoner

Görel Johansson

Projektledare/eventansvarig