Nu öppnar nomineringen till

Transportföretagens hållbarhetspris

Syftet med Hållbarhetspriset är att synliggöra och premiera goda, nytänkande och modiga initiativ inom hållbarhet för att driva på omställningen mot fossilfria transporter. Prisutdelning sker 25 september.

SPELA FILMEN Överlämnande av prispengar 2023

Nominera ditt företag

Inriktningen är att det inte ska bli färre transporter i framtiden, eftersom transporter är samhällets blodomlopp som räddar liv, men däremot kommer de att vara både tystare och renare. I år anpassar vi hållbarhetspriset till CSRD, de nya reglerna som börjar gälla och som innebär att företag ska rapportera effekten av sina sociala och miljömässiga aktiviteter. CSRD kommer direkt och indirekt beröra de allra flesta företagen, små såväl som stora. De som nomineras ska också kunna visa att de arbetar långsiktigt med ekonomisk hållbarhet och att de tar socialt ansvar, det vill säga social hållbarhet. Välkommen att nominera ditt företag. Sista nomineringsdag är den 23:e augusti.

Vinnare 2023 Frigoscandia

Hållbarhetspris år 2023 gick till logistikföretaget Frigoscandia, som betraktar sitt hållbarhetsarbete som en naturlig del av hela deras verksamhet. Ledningen hos Frigoscandia har uppvisat mod och ständig omställningsvilja, bevisat bland annat genom stora och långsiktiga miljöinvesteringar, detta mitt i en ekonomiskt osäker omvärld. Det är något som vägde tungt för juryn som enhälligt valde Frigoscandia som vinnare.

Övriga finalister var Falkenklev Logistisk och Nordanå Transport. Som vinnare tog Frigoscandia emot en check på 50 000 kronor som skänktes till det lokala fotbollslaget Hittarps Gatulag.

De som utser vinnaren är:

Christofer Fjellner, Oppositionsborgarråd, Stockholm stad

Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen

Maria Bratt Börjesson, professor, VTI

Sten Forseke, grundare, Greater Than

Lotta Gröning, vd Fylkir Produktion AB, tidigare Krönikör Expressen

Kontaktpersoner

Foto på Görel Johansson

Görel Johansson

Projektledare/eventansvarig