Finalist Frigoscandia

Frigoscandia grundades 1948 då man startade infrysningsteknik och lagring för livsmedel i Sverige, idag är man ett renodlat logistikföretag. Företaget är uppdelat i tre affärsområden, internationella transporter, inrikestransporter samt lager. Frigoscandia har ett internationellt nätverk som sammanknyter 51 länder runt om i världen via tåg, båt, flyg, lastbilstransporter.

Transportföretagen har intervjuat Anders Orwinger som är Vice President of Business Development & Sustainability.

Hur känns det att vara finalist?

- Det känns jättebra att vara en av finalisterna för Transportföretagens hållbarhetspris. Vi vill även slå ett slag för allt vi gör på Frigoscandia förutom att arbeta med hållbarhet i form av att reducera CO2. För oss är även den sociala hållbarheten väldigt viktig och det arbetet är något som vi är extra stolta över. Genom att tillsammans med kunder arbeta med hjälporganisationer som Röda Korset och Stadsmissionen för att hjälpa folk som verkligen behöver det. Speciellt i dessa tuffa tider med krig och ekonomisk instabilitet.

Vad har varit viktigast i er hållbarhetsresa?

- Att infrastrukturen för förnyelsebara drivmedel har kommit på plats. I Sverige har vi bra möjligheter att producera egna cirkulära drivmedel, men tyvärr har vi inte kommit hela vägen ännu. Vi skulle gärna se att Sverige blir mer självförsörjande och att den inhemska produktionen ökar när det kommer till drivmedel.

Vad är nästa steg i er hållbarhetsresa?

- För oss handlar det mycket om att försöka titta i kristallkulan framåt och se vad som är på gång, just nu har vi satsat på biogas. Även om förutsättningarna för biogas har förändrats så tror vi att det är rätt väg att gå för oss. En anledning att vi tror så mycket på biogas är att det är ett sätt för livsmedelsbranschen att bli mer cirkulär.

Upplever ni att kunderna är villiga att betala mer för hållbara Transporter?

- För vissa kunder som har krav på hållbara transporter i sina upphandlingar ser vi en ökad betalningsvilja. Andra kunder just nu har det kämpigt ekonomiskt med inflation och höga räntor och jagar kostnadsreduktioner. För dem kan det bli svårare att betala de procent extra som det kan kosta att köra fossilfria transporter.

Vilket politiskt stöd behöver ni för att accelerera ert hållbarhetsarbete?

- Den här frågan skulle jag kunna prata om hur länge som helst, men jag kan summera det med ett ord. Stabilitet. Vi måste ha långsiktiga spelregler som gynnar företag som arbetar med att ställa om till fossilfria och hållbara transporter. Det fungerar inte att reglerna ändras med väldigt kort varsel.