1082084

Välkommen till Transportföretagen

Den naturliga samlingspunkten för svensk transportnäring. Här hittar du allt du kan tänkas behöva som medlem, intressent eller om du bara är nyfiken på transportbranschen – svar på arbetsrättsliga frågor, branschnyheter, rapporter och mycket mer. Många av våra medlemmar är särskilt intresserade av:

Nyheter och pressmeddelanden

Ta del av de senaste nyheterna och pressmeddelanden från transportsektorn.

Alla nyheter och pressmeddelanden

Svårighet att rekrytera personal till transportsektorn samt oro hos de som transporterar gods på väg

Fortsatt svårt att rekrytera kompetent personal inom transportsektorn samt en svagare utveckling inom den del av sektorn som transporterar gods på väg. Det är några av slutsatserna från Transportföretagens återkommande branschindex för andra kvartalet 2024. -Totalt upplever drygt en fjärdedel av de tillfrågade medlemsföretagen att lönsamheten förbättrats. Dock om vi tittar på siffrorna mer i detalj framgår det att de medlemmar som transporterar gods på väg upplever en negativ lönsamhetsutveckling, säger Marcus Dahlsten, VD Transportföretagen och fortsätter.

Läs mer

Svensk drönarnäring växlar upp

Sedan december 2022 har Transportföretagen samlat drönarnäringen med fokus på nätverkande, kunskapsdelning och påverkan på regelutvecklingen. Intresset har varit stort och idag har nätverket 186 deltagare från olika branscher med drönare som den gemensamma nämnaren. Nu växlar nätverket upp.

Läs mer

Nya lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2024

Regeringen presenterar som vanligt en sammanställning av de viktigare lagar och förordningar som träder i kraft kring halvårsskiftet. Det gäller såväl nya som ändrade regelverk.

Läs mer

Nu är försöksverksamheten med tyngre lastbilar på B-körkort igång

Du vet väl att ditt företag från och med den förste juli kan ansöka om tillstånd hos Transportstyrelsen att delta i försöksverksamhet med lastbilar som drivs av alternativa bränslen?

Läs mer

Slut på flygskammen: avskaffa flygskatten

Vi behöver smartare lösningar – inte dyrare resor! Flygskatten har inte levererat de miljöfördelar vi behöver.

Läs mer om Slut på flygskammen: avskaffa flygskatten
Bli medlem
Genom att bli medlem får ditt företag hjälp, stöd och  möjlighet att påverka.
Bli medlem

Genom att bli medlem får ditt företag hjälp, stöd och möjlighet att påverka.

Det finns många goda skäl att bli medlem i något av våra sju olika förbund. Här kan du ansöka om medlemskap och läsa mer om fördelarna.

Hjälp genom arbetsrättens alla steg

Ett gediget branscharbete

Du är med där förutsättningarna sätts

Ett större sammanhang