1082084

Välkommen till Transportföretagen

Den naturliga samlingspunkten för svensk transportnäring. Här hittar du allt du kan tänkas behöva som medlem, intressent eller om du bara är nyfiken på transportbranschen – svar på arbetsrättsliga frågor, branschnyheter, rapporter och mycket mer. Många av våra medlemmar är särskilt intresserade av:

Nyheter och pressmeddelanden

Ta del av de senaste nyheterna och pressmeddelanden från transportsektorn.

Alla nyheter och pressmeddelanden

Ny styrelse vald i Svenska Bussbranschens Riksförbund

Vid dagens årsstämma blev Magnus af Petersens vald till ordförande i Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR. Magnus af Petersens är vice vd och marknadsdirektör på Nobina Sverige och kommer nu leda arbetet med den svenska bussbranschens forsknings- och utvecklingsarbete för BR framåt. Efter stämman tillkom även två nya ledamöter.

Läs mer

Frigoscandia från Helsingborg vinner Transportföretagens Hållbarhetspris

Under onsdagskvällen vann Frigoscandia från Helsingborg "Transportföretagens Hållbarhetspris 2023". Övriga finalister var Falkenklev Logistisk och Nordanå Transport. Som vinnare tog Frigoscandia emot en check på 50 000 kronor som de kommer skänka till det lokala fotbollslaget Hittarps Gatulag.

Läs mer

Hållbarhet viktigt för transportsektorn – men kundernas betalningsvilja saknas

Hållbarhetsfrågan är viktig för transportsektorn, men mer än vartannat företag upplever att kunderna inte är villiga att betala extra för hållbara transportlösningar. Det tillsammans med uteblivna politiska satsningar är hinder för branschens gröna omställning. Det visar Transportföretagens årliga hållbarhetsundersökning.

Läs mer

Transportföretagen efterlyser ett nytt skattesystem för framtidens vägtrafik

Regeringen finjusterar transportskatter men har en ambition att genomföra en bred översyn av skattevillkoren för lågutsläppsbilar. En översyn är välkommet, men det är hög tid för ett helhetsgrepp och se framåt.

Läs mer

Avtal 23

Här hittar du allt som du som arbetsgivare och medlem i Transportföretagen behöver veta om Avtal 23.

Mer om avtalsrörelsen
Bli medlem
Genom att bli medlem får ditt företag hjälp, stöd och  möjlighet att påverka.
Bli medlem

Genom att bli medlem får ditt företag hjälp, stöd och möjlighet att påverka.

Det finns många goda skäl att bli medlem i något av våra sju olika förbund. Här kan du ansöka om medlemskap och läsa mer om fördelarna.

Hjälp genom arbetsrättens alla steg

Ett gediget branscharbete

Du är med där förutsättningarna sätts

Ett större sammanhang