Här är finalisterna till

Hållbarhetspriset 2022

Efter ett svårt arbete och tuff konkurrens har nu tre finalister korats till Transportföretagens Hållbarhetspris 2022! Om det kan du läsa mer nedan. Där hittar du också länk för att kostnadsfritt säkra din plats vid prisutdelningen med tillhörande mingel. OBS, antalet platser är begränsat!

SPELA FILMEN Förra upplagans finalister

Anmäl dig till eventet!

Ta chansen att närvara när vi delar ut Transportföretagens hållbarhetspris 2022! Att närvara är kostnadsfritt och du ges chansen att mingla med branschen och bland annat lyssna på Micael Dahlen, författare och professor känd från TV. 

Var: Stockholm, Posthuset
Datum: 19:e oktober
Tid: 18.00

Finalisterna är korade

Att det har varit svårt att välja bland de många insatser som görs för en grön transportnäringen är ett vittnesmål om den omställning som just nu pågår. Och trots att det har varit svårt har vi nu landat i tre finalister som på väldigt olika sätt representerar den omställning som pågår.

AA Logistik

Med en satsning mot ett renare närområde som bland annat innebär att företagets första helelektriska lastbil rullar på vägarna har AA ställt siktet mot grön logistik. Det innebär bland annat planer för en helelektrisk flotta och en satsning på hållbarhetscertifieringar och standarder.

Atteviks Bil AB

Genom att arbeta vetenskapsbaserat breddar Attevik Bil begreppet grön hållbarhet och tar ett helhetsgrepp. Det har resulterat i en kartläggning av bolagets markytor för att se hur mycket kolinlagring som hindrats, investeringar i skog och ett projekt för att återskapa ängsmark för biologisk mångfald.

Bra - Braathens Regional Airlines (BRA) AB

Bland många insatser hos BRA märks världens första flygning på 100 procent biodrivmedel. Det är bara en del av bolagets hållbarhetsarbete som bland annat innebär bioflygbiljetter och en ambitiös färdplan mot fossilfritt flygande.

De som utser vinnaren är:

Christofer Fjellner, tidigare europaparlamentariker, vd Ephi

Lina Håkansdotter, chef för samhällskontakter H2 Green Steel

Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen

Maria Bratt Börjesson, professor, VTI

Sten Foseke, entreprenör och egenföretagare