Välkommen till Transportföretagen

Den naturliga samlingspunkten för svensk transportnäring. Här hittar du allt du kan tänkas behöva som medlem, intressent eller om du bara är nyfiken på transportbranschen – svar på arbetsrättsliga frågor, branschnyheter, rapporter och mycket mer. Många av våra medlemmar är särskilt intresserade av:

Nyheter och pressmeddelanden

Ta del av de senaste nyheterna och pressmeddelanden från transportsektorn.

Alla nyheter och pressmeddelanden

Stöd till laddinfrastruktur

I juli fattade Energimyndigheten beslut om vilka projekt som skulle få stöd inom de regionala elektrifieringspiloterna. Totalt har 139 laddstationer, 12 vätgastankstationer och en kombinerad ladd- och vätgastankstation för tunga lastbilar beviljats stöd. Stationerna ska vara färdiga hösten 2023.

Läs mer

Årsmöte Nordiskt Speditörförbund

Som medlem i Transportindustriförbundet inbjudes du som är representant för medlemsföretag som bedriver internationell speditionsverksamhet att delta i Nordisk Speditörsförbunds årsstämma den 26 september 15.45 – 16.45 på Börsen, Slotsholmsgade 1, 1216 Köpenhamn.

Läs mer

Förarbrist kan stoppa kollektivtrafiken

Förarbristen när det gäller buss- och lastbilstrafik är skriande, framför allt i Europa och i bussbranschen är läget redan kritiskt och ett reellt hot mot kollektivtrafiken. Det skriver Transportföretagens Caj Luoma och Sveriges Bussföretags Anna Grönlund i den här debattartikeln där de också föreslår ett antal åtgärder för att förbättra situationen.

Läs mer

Flygsäkerheten inte förhandlingsbar

På Expressen debatt 15/7 verkar Kajsa Ekis Ekman antyda att flygsäkerheten hotas när flygmarknaden förändras. Debattören har helt rätt att säkerheten är fundamental för flyget, men några aspekter i artikeln behöver klargöras.

Läs mer
Bli medlem

Genom att bli medlem får ditt företag hjälp, stöd och möjlighet att påverka.

Det finns många goda skäl att bli medlem i något av våra sju olika förbund. Här kan du ansöka om medlemskap och läsa mer om fördelarna.

Hjälp genom arbetsrättens alla steg

Ett gediget branscharbete

Du är med där förutsättningarna sätts

Ett större sammanhang