Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Hamn

Läs fler nyheter

Transportföretagen presenterade egen klimathandlingsplan

På ett välbesökt (h)julmingel presenterade Transportföretagen igår sin ”egen” klimathandlingsplan, åtgärder som Transportföretagen gärna skulle vilja se i regeringens kommande klimathandlingsplan. På önskelistan står bland annat sänkt energiskatt på el, ett långsiktigt investeringsstöd för tunga eldrivna lastbilar och total översyn av befintliga nationella styrmedel utifrån EU:s Fit-for-55 paket.

Läs mer

Etableringsjobb – nya regler från årsskiftet

Den nya satsningen etableringsjobb riktar sig mot målgrupperna nyanlända och långtidsarbetslösa. Syftet med etableringsjobb är att ge de som står längst ifrån arbetsmarknaden en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Reglerna för den nya satsningen träder i kraft den 1 januari 2024.

Läs mer

Grönt ljus för längre lastbilar

Från och med 1 december öppnas 590 mil väg upp för transporter med längre lastbilar upp till 34,5 meter. Utsläppen väntas minska med mellan 4–6 procent från den tunga lastbilstrafiken.

Läs mer

En månad med sympatiåtgärder – slår hårt mot företagen

Den utdragna konflikten mellan Tesla och IF Metall får allvarliga konsekvenser för medlemsföretagen i Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF).

Läs mer

Förbundets verksamhet

Under länken Förbundsmöte hittar ni allt som rör Sveriges Hamnars stämma. Om ni vill läsa mer om vilka som sitter i Sveriges Hamnars styrelse så kan ni klickar er vidare på länken "Vår verksamhet". Och om ni vill veta mer om hur förbundet arbetar, klicka då på länken "Om förbundet".

Kontaktpersoner

Eric Tedesjö

Branschchef Hamn och Infrastruktur