Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Pensions och försäkringslösningar vid kollektivavtal

För de flesta av våra förbund (Transportindustriförbundet och Svenska Flygbranschen undantaget) innebär ett medlemskap också obligatoriska försäkringar. 

När företaget blir medlem gäller kollektivavtal och företaget är skyldigt att teckna försäkringar för alla anställda, samt följa avtalens löner och allmänna anställningsvillkor.

Försäkringsinformation

Avtalat

LO, PTK och Svenskt Näringsliv har tillsammans bildat ett gemensamägt bolag för ökad kundnytta och ökad effektivitet kring information och vägledning om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Avtalat delar under våren med sig av material som kan hjälpa dig med frågor om kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar i form av filmer.

Film 1 - Föräldraledighet

Film 2 - Arbetsskada

Film 3 - Administration och fjänstepension

Mer information finns på Avtalats hemsida

Fora

Alla arbetare måste vara försäkrade i Fora. Även om ni för dagen inte har anställda i företaget ska ni teckna försäkringsavtal med Fora.

Fora når du på tel 08 787 40 10 eller via www.fora.se

Collectum

Alla tjänstemän måste vara försäkrade i Collectum. Även om ni inte har anställda tjänstemän ska ni teckna försäkringsavtal med Collectum.

Collectum når du på tel 08 508 981 00 eller via www.collectum.se

Företaget ansluts automatiskt till Trygghetsrådet (TRR) när medlemskap beviljats. Avgiften enligt omställningsavtalet faktureras genom Fora AB.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.