Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Obligatoriska försäkringar

För de flesta av våra förbund (Transportindustriförbundet och Svenska Flygbranschen undantaget) innebär ett medlemskap också obligatoriska försäkringar. 

När företaget blir medlem gäller kollektivavtal och företaget är skyldigt att teckna försäkringar för alla anställda, samt följa avtalens löner och allmänna anställningsvillkor.

Försäkringsinformation

Finfa, en del av Svenskt Näringsliv, ger information om kollektivavtalade pensioner och försäkringar för både arbetare och tjänstemän.

Finfa når du på tel 010 45 53 800 eller via www.finfa.se

Fora

Alla arbetare måste vara försäkrade i Fora. Även om ni för dagen inte har anställda i företaget ska ni teckna försäkringsavtal med Fora.

Fora når du på tel 08 787 40 10 eller via www.fora.se

Collectum

Alla tjänstemän måste vara försäkrade i Collectum. Även om ni inte har anställda tjänstemän ska ni teckna försäkringsavtal med Collectum.

Collectum når du på tel 08 508 981 00 eller via www.collectum.se

Företaget ansluts automatiskt till Trygghetsrådet (TRR) när medlemskap beviljats. Avgiften enligt omställningsavtalet faktureras genom Fora AB.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.