Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden som riktar sig särskilt till dig inom Transportföretagen Hamn

Läs fler nyheter

Så förebygger du risker med sol och värme

På sommaren kan det, i perioder, bli väldigt varmt att arbeta både inom- och utomhus. Det finns inga regler för vid vilken temperatur det är för varmt att arbeta men vid längre perioder av hög värme föreslår Arbetsmiljöverket nedanstående åtgärder för att minska riskerna med arbete i värme.

Läs mer

Möt Transportföretagens nya säkerhets- och beredskapschef, Per Geijer

53 år, boende på en gård norr om Stockholm och med en robust kunskap inom säkerhetsfrågor – det är den korta beskrivningen av Per Geijer. Han har nu axlat rollen som Transportföretagens säkerhets- och beredskapschef i en tid när frågan är viktigare än någonsin. Det finns med andra ord anledning att gå på djupet.

Läs mer

Risk för överimplementering av EU:s lönetransparensdirektiv

Utredningen om hur EU:s lönetransparensdirektiv ska omsättas i svensk lag är nu klar. Utredaren går i vissa delar längre än direktivet kräver, vilket riskerar att öka företagens regelbörda och administrativa kostnader.

Läs mer

Tre snabba frågor till hållbarhetsprisets jurymedlem Sten Forseke

Just nu är nomineringen till Transportföretagens hållbarhetspris öppen. Det har redan inkommit flertalet nomineringar men vi vet att det finns många där ute vars arbete förtjänar att uppmärksammas.

Läs mer

Förbundets verksamhet

Under länken Förbundsmöte hittar ni allt som rör Sveriges Hamnars stämma. Om ni vill läsa mer om vilka som sitter i Sveriges Hamnars styrelse så kan ni klickar er vidare på länken "Vår verksamhet". Och om ni vill veta mer om hur förbundet arbetar, klicka då på länken "Om förbundet".

Kontaktperson

Foto på Tina Thorsell

Tina Thorsell

Chef samhällspolitik, branschchef väg