Motorbranschen inspirerar högstadieelever

Framtidståget är en höstturné där unga inspiratörer från branschen besöker grundskolor runtom i landet. Syftet är ett ge åttonde – och niondeklassare information om motorbranschens olika yrken och möjligheter men framförallt inspirera ungdomar att vilja söka sig till en spännande framtidsbransch.

Motorbranschen är en av våra branscher, som är i stort behov av personal. Vår mätning ”Tempen på motorbranschen 2018” visar att 6 400 personer behövs mellan 2018 och 2020. En av åtgärderna för att lösa detta är få fler att söka sig till gymnasieskolans fordons- och transportprogram. Därför deltar Transportföretagen årligen i Framtidstågets höstturné.

– Vi behöver få fler ungdomar att vilja söka sig till vår utbildning samtidigt som vi vet att det är stora val som högstadieeleverna ställs inför. Genom våra inspiratörers besök på högstadieskolor runtom i landet kan vi bidra till att skapa en inblick i motorbranschen och visa de goda arbetsmöjligheter som finns och vad jobbet de facto innebär, säger Caj Luoma, chef Kompetensförsörjning, Transportföretagen.

Maximillian Hiller och Anna Widholm åker runt med Framtidståget hösten 2018.

2018 års inspiratörer Maximillian Hiller från Bilia i Stockholms län och Anna Widholm från Möller bil i Västerås.