Yrkes-SM 2024

Nu tar vi sikte på Yrkes-SM 2024 i Karlstad. Vi har även beslutat att höja deltagaråldern till max 24 år 2024. Anmälan till yrkena personbilstekniker, bilskadetekniker, fordonslackerare, lastbilstekniker och maskintekniker är öppen!

Yrkes-SM arrangeras vartannat år för att väcka intresse för och höja kvaliteten på gymnasieskolans yrkesutbildningar. Motorbranschen representeras med fem yrken: personbilsteknik, bilskadeteknik, lastbilsteknik, maskinteknik och fordonslackering. Under Yrkes-SM 2022 deltog ett 60-tal olika yrken. 

- De tävlande är viktiga ambassadörer för hela motorbranschen. Genom att visa sitt engagemang och kunna berätta hur det är att arbeta inom motorbranschen inspirerar de andra ungdomar att söka sig till branschens utbildningar, säger Johanna Linder, tävlingsledare Yrkes-SM 2022. 

Yrkes-SM 2024 i Karlstad

Tävlingssugna unga talanger sökes!

Är du intresserad av att delta i Yrkes-SM i Karlstad 23-25 april 2024 och fyller max 24 år under 2024Ja, det är sant! Vi höjer åldern på deltagare till Yrkes-SM!
Känner du någon som du tror skulle vara intresserad av att delta? Eller har kanske ditt företag någon? Hen har nu chansen att vara med i tävlingen!

Transportföretagen, i samarbete med IF Metall och Målarna, söker nämligen tävlande inom motorbranschens fem yrken:

  • fyra bilskadereparatörer
  • fyra fordonslackerare
  • fyra lastbilsmekaniker
  • fyra maskinmekaniker
  • fyra personbilsmekaniker.

Som sökande ska du:

  • ha gått ut fordons- och transportprogrammet
  • jobba på ett företag med någon av yrkesinriktningarna ovan
  • fylla max 24 år 2024.

Här anmäler du ditt intresse
till Yrkes-SM 2024!

Sista anmälningsdagen är den 13 februari 2024.

Om du själv inte vill/kan delta, men känner någon som skulle kunna vara intresserad, gör då hen uppmärksam på detta.

Följ Facebook-sidan, Motorbranschens Yrkestävlingar, där du kan ha koll både på förberedelser inför och själva tävlingen. Du kan även bläddra bakåt i tiden och se vad som hände på Yrkes-SM 2022.

Välkommen med intresseanmälan!

Vart kan deltagandet leda?

Vinner du Yrkes-SM inom din yrkesgren kan du få chansen att bli den tävlande som representerar yrket i Yrkeslandslaget.

Kom ihåg att följa Motorbranschens yrkestävlingar på Facebook så håller du dig uppdaterad!

Vinnare på Yrkes-SM 2022

Grattis till din vinst inom bilskadeteknik, Tobias Lissborg, inom fordonslackering, Gustav Weber, inom lastbilsteknik, Emil Didriksson, inom maskinteknik, Isac Knutsson samt inom personbilsteknik, Daniel Åhman!

Vinnarna deltog i Yrkes-SM, som ägde rum i Växjö den 10-12 maj 2022 och till vilken vi från hösten 2021 sökte färdigutbildade personbilsmekaniker, lastbilsmekaniker, maskinmekaniker, bilskadereparatörer och fordonslackerare.

Grattis alla våra tävlande som deltog i Yrkes-SM 2022!

Vinnare i Yrkes-SM 2022

De som tävlade har gått ut fordons- och transportprogrammet och jobbar på ett motorbranschföretag.

- Vi är väldigt glada över att just de här unga personerna bestämde sig för att tävla om branschens mest ärofyllda priser, säger Johanna Linder som var tävlingsledare vid Yrkes-SM 2022 för Transportföretagen, IF Metall och Målarna.

Sponsorer

Om Yrkes-SM  

Syftet med Yrkes-SM är att höja kvaliteten på och väcka intresse för gymnasieskolans yrkesutbildningar. Yrkes-SM arrangeras vartannat år. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang tävlar hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar i ett 60-tal yrken.   

Motorbranschens yrkestävlingar består av följande parter: Transportföretagen, IF Metall och Målarna.