Nya EU pengar för utlandspraktik för elever och lärare

tisdag 8 januari

Gymnasieskolor med fordonstekniska utbildningar har nu chansen att delta i en ansökan om att få möjlighet att skicka sina elever och lärare på praktik och utbyten inom EU.

Transportföretagen kommer att göra en ansökan om EU-medel för resor, uppehälle och boende under elevpraktik eller lärarutbyte inom EU genom Erasmus+ programmet. Detta projekt hölls tidigare av Bilproffs.se och under senaste perioden var det 32 skolor som var med i ansökan. Ansökan görs i samarbete med Amledo & Co.
Läs mer om projektet här.

Registrering av skola för ansökan

Första steget för skolan är att bli partner med Amledo & Co. För att bli partner måste skolan ha en kod, en så kallad PIC, Participant Identification Code. Om du klickar på PIC-länken, så kommer du till Universitets- och högskolerådet, som guidar dig steg-för-steg hur du skaffar en kod. När ansöka skickas in ska alla i partnerskapet (konsortium) vara registrerade. PIC-koden skickas till Patrick Ärlemalm, patrick.arlemalm@amledo.com, Amledo & Co, senast den 18 januari 2019.

Andra steget är att skriva ett kontrakt (Mandate - följ länk) om ett partnerskap med Amledo & Co. Det kontraktet, samt detta formulär (följ länk) med information om skolan, måste skolchefen ha skrivit och skickat till Patrick Ärlemalm senast den 29 januari 2019.

Har du frågor runt Erasmus+-programmet kan du kontakta Patrick Ärlemalm, Amledo & Co, tel: 070-6427299

Mer information om programmet Erasmus+ hittar du också på Universitets- och högskolerådets hemsida.