Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Regeringens krispaket saknar kontantstöd

Regeringen har i dag presenterat ett stödpaket för småföretag. Eftersom transportsektorn till stor del består av småföretag är regeringens satsningar välkomna. Men Transportföretagen vill fortfarande se ett heltäckande permitteringssystem som kommer de små och medelstora företagen till del och som täcker upp till hundra procent och vi vill även se kontantstöd.

”Lånegarantier och sänkta arbetsgivaravgifter är välkomna åtgärder. Men dessutom behöver företagen kontantstöd och det är bråttom, inom transportsektorn är konkurserna redan ett faktum”, säger Marcus Dahlsten vd Transportföretagen.

I fredags skickade Transportföretagen in en hemställan till regeringen med förslag på ett företagspaket enligt en dansk modell, vi står fast vid de förslag vi presenterat och som innebär olika former av kontantstöd. Läs mer.

Ta del av regeringens pressmeddelande om åtgärdspaketet här.

För pressfrågor kontakta Ebba Fredin, pressansvarig Transportföretagen 0730-447120 eller ebba.fredin@transportforetagen.se

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.