Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Framfart – digitala föreläsningar

Transportföretagens jämställdhetsprojekt Framfart har genom en referensgrupp bestående av olika medlemsföretag utvecklat flera konkreta verktyg för jämställdhet med start 2021. Under denna digitala föreläsningsserie presenterar vi äntligen dessa inom ramen för Framfarts jämställdhetsguide. Du blir här inbjuden att inspireras och lära dig mer om dessa, för att sedan använda allt eller valda delar för att förbättra ditt företag.

Målgrupp: Alla inom Transportföretagens medlemsföretag

Avgift: Kostnadsfritt

Föreläsningstillfällen

1. Jämställda rekryteringsannonser och kommunikation

Första föreläsningstillfället fokuserade vi på att inspirera dig som arbetsgivare att få rätt person på rätt plats i företaget, vilket kan kräva ett medvetet arbete. Föreläsningen innehöll tips på:

  • verktyg för att skapa mer jämställda rekryteringsannonser.
  • förbättringar, både gällande mångfaldsarbete och tydligare rekryteringsannonser.
  • kommunikation som stärker upp företagets varumärke.
  • formuleringar som kan öka kontaktytan och därmed inkludera och engagera fler för företagets varumärke.

Teamssändningen den 16 november 2021 spelades in och här kan du titta på föreläsningen:

Fredag 26 november kl. 9-10 – Jämställdhetsguide, färdplan och besiktning

Föreläsning två i serien handlar om att skapa trivsel och därmed öka förutsättningar för jämställdhet. Graden av jämställdhet och inkludering är ett resultat av hur ni som individer beter er och bemöter varandra. Därför kommer denna timme att handla om att få mer kunskap kring normer och värderingar och hur det påverkar dig själv och andra. För att strukturera arbetet vidare får ni ta del av materialen framtagna inom projektet Framfart: Jämställdhetsguiden, färdplan och besiktning.

Om Add Gender och Transportföretagen

Föreläsningarna är en del av Transportföretagens jämställdhetsprojekt Framfart. Vi samarbetar med Add Gender vilka är huvudansvariga för dessa föreläsningar, där vi vill ge er som medlemsföretag både god insikt och bättre utsikt kring hur ni kan skapa en mer jämställd arbetsplats och organisation. Vi varvar föreläsningar med tankeexempel och övningar. Detta för att du som deltagare ska få en djupare förståelse på varför detta är viktigt och hur ni kan tänka.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.