Omställningsstudiestöd - för dig som är mitt i arbetslivet

Det nya omställningsstudiestödet, riktar sig till dig som är mitt i arbetslivet och som vill bredda din kompetens och stärka din roll på arbetsmarknaden.

Transportsektorn välkomnar personer till branschen, och inom många av våra områden finns det goda karriärmöjligheter. Transportsektorn står också inför en spännande förändring, där vi söker nya medarbetare som vill vara en del av det skiftet.

Omställningsstudiestödet öppnar också möjligheter för befintliga medarbetare i transportsektorn att utvecklas och därmed stanna i branschen. Läs gärna vidare i vår senaste rapport, där vi tittar på behovet av transportnäringen och framtidens arbetsmarknad: Transportnäringen och framtidens arbetsmarknad 2022 

Om du har en arbetsgivare som är bunden av ett kollektivavtal kommer du att kunna få ett yttrande från en omställningsorganisation. Den som arbetar hos en arbetsgivare utan kollektivavtal kommer att kunna få ett yttrande av Kammarkollegiet. CSN kommer att i ansökningsprocessen efterfråga ett yttrande från antingen din registrerade omställningsorganisation eller Kammarkollegiet, och önskar att man tar kontakt med sin omställningsorganisation för vägledning innan man skickar in sin ansökan. Du kan läsa mer hos: