Frågor och svar om korttidsarbete

Medlemsföretag som fått stöd för korttidsarbete tidigare under pandemin kan, från och med den 1 april 2022, ansöka om stöd igen.

Med anledning av införandet av nya restriktioner under december 2021 har regeringen föreslagit en lagändring om tillfälligt slopad karenstid för stöd vid korttidsarbete. Detta för att ge arbetsgivare möjlighet att söka stöd för stödmånader från och med december 2021 utan hinder av en pågående karenstid på grund av att arbetsgivaren erhållit stöd under perioden mars 2020 – september 2021. Förslagen föreslås träda i kraft den 1 april 2022 och tillämpas för ansökningar om godkännande som lämnas till Skatteverket efter den 31 mars 2022.

Här kan du som är medlem i något av Transportföretagens förbund hitta frågor och svar om korttidsarbete som kan hjälpa dig i din ansökan till Skatteverket. Du kan även ladda ner frågorna och svaren i PDF-format. Notera att förbunden inom Transportföretagen ännu inte nått överenskommelser med berörda fackförbund om korttidsarbete (uppdateras när sådana överenskommelser finns).

Bli medlem

Att ditt företag blir medlem innebär att ni får hjälp, stöd och möjligheten att påverka. Här är några av alla fördelar ett medlemskap för med sig:

 • Hjälp genom arbetsrättens alla steg

  Som medlem får du och ditt företag stöd i de arbetsrättsliga frågor som kan uppkomma på din arbetsplats. 

 • Ett gediget branscharbete

  Vi arbetar målmedvetet för att stärka de politiska förutsättningar som våra medlemsföretag verkar under, oavsett om det gäller lagar, skatter, att stärka kompetensförsörjningen eller EU-frågor. Genom att bli medlem får du möjlighet att vara med och påverka.

 • Ett medlemskap är en kvalitetsstämpel

  Att vara medlem innebär att du både omfattas av ett kollektivavtal och dessutom blir en del av Svenskt Näringsliv. Det är en kvalitetsstämpel för er verksamhet, både när ni har att göra med kunder och när ni ska rekrytera ny kompetens.

 • En hemsida fylld med branschnära innehåll

  Logga in på vår hemsida och få tillgång till exklusivt innehåll, så som Arbetsgivarguiden eller ta del av utbildningar och nyheter som riktar sig till dig.