Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Vågrätt - Jämställdhet är allas ansvar

Välkommen till ett öppet möte som annordnas av Vågrätt den tredje maj.

Agenda

  • 13:00 Ni välkomnas av moderator Mikael Lindmark, SEKO Sjöfolk
  • Öppningsanförande av SEKO Sjöfolks ordförande Kenny Reinhold
  • Dennis Nyström från föreningen MÄN föreläser om metoder och verktyg för ökad jämställdhet.

Inspirationstalare

  • Johan Leijonmarck från Netlight berättar om deras initiativ Purple Pill.
  • Jacob Wagner från Byggcheferna berättar om man kan använda deras Machoindex för att få koll på vad man behöver jobba på.
  • Joakim Lund har just sjösatt Thun Equality, han förklarar varför de valt att döpa henne så och hur de jobbar med jämställdhet hos sig.

Panel och frågestund Moderator Mikael Lindmark ställer frågor till panelen.

15:00 Slut.

Agenda och länk kommer att skickas ut i god tid före föreläsningen. Seminariet kommer att hållas på zoom, du hittar länk till anmälan här

Information om Vågrätt:

Vågrätt är ett branschövergripande samarbete inom sjöfartsbranschen som arbetar för en arbetsmiljö i världsklass med jämställdhet och likabehandling genom kultur, struktur, kunskap och kommunikation. syftar till att tydliggöra att sjöfartsbranschen är en bransch för alla. Arbetet har som vision att skapa en sjöfart med en arbetsmiljö i världsklass med attraktiva arbetsplatser som är fri ifrån diskriminering och kränkande särbehandling. Genom samarbetet arbetar organisationerna bland annat med att informera och sprida kunskap om likabehandling.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.