Ökad säkerhet och trygghet på arbetsplatsen med hjälp av Transportföretagen Säkerhet

Nu introducerar vi möjligheten för medlemsföretag inom Motorbranschens Arbetsgivareförbund att höja säkerheten och tryggheten på arbetsplatsen på ett helt nytt sätt. Från och med nu kan du och alla andra medlemmar ta del av de smarta verktyg och tjänster som ingår i det vi samlat under namnet Transportföretagen Säkerhet.

I centrum av Transportföretagen Säkerhet är en unik specialanpassad mobilapplikation som vi kallar Säkerhetscenter. Den ger dig tillgång en rad smarta och lättanvända säkerhetsfunktioner. Samtidigt har du tillgång till branschens främsta experter vad gäller säkerhetsrådgivning. Du kan få svar på frågor inom en rad specialområden som exempelvis stölder, inbrott, hot, bedrägeri, dataintrång och brand. Vi kallar denna service för Säkerhetsrådgivningen.

En säkerhetsavdelning i fickan

Via appen Säkerhetscenter kan du – som ägare och eller anställd – på ett enkelt och raskt sätt polisanmäla en säkerhetshändelse. Något som annars kan vara både en tidsödande och krävande syssla. Du kan via appen även ta emot varningar om exempelvis bluffakturor och bedrägeriförsök samt inhämta aktuell information som tryggar verksamheten.

Appen Säkerhetscenter – som du enkelt laddar hem via App Store eller Google Play – blir din egen säkerhetsavdelning i fickan som alltid är nära till hands och ger ökad trygghet till vardags. Längre ned på denna sida kan du se hur du går till väga laddar hem appen Säkerhetscenter.

Råd och svar på frågor av säkerhetsexperter

Som medlem kan du via Transportföretagen Säkerhet också erhålla rådgivning av säkerhetsexperter. Vi kallar denna tjänst Säkerhetsrådgivningen. Transportföretagen Säkerhet är ett samarbete mellan Transportföretagen och Svensk Handel – som har utvecklat verktygen och tjänsterna i säkerhetsfunktionerna. Medlemmar i Transportföretagen Motor får från och med nu utöver appen Säkerhetscenter även tillgång till de branschkunniga experter som kan svara på frågor och ge råd inom säkerhet utifrån den verksamhet som du driver. Som medlem i Transportföretagen Motor erbjuds du rådgivningen kostnadsfritt. Du kan nå experterna på Säkerhetsrådgivningen sakerhet@svenskhandel.se eller 010-4718680.

Säkerhetsrådgivningen kan ge råd och svara på säkerhetsfrågor inom följande områden:

 • Hot och våld
 • Stölder
 • Rån
 • Brand
 • Bedrägerier
 • Digitala brott och intrång
 • Krisberedskap

Fler funktioner framöver

Vi ber dig hålla utkik i inkorgen. Vi kommer nämligen att löpande uppdatera innehållet i det nya Transportföretagen Säkerhet med fler funktioner och tjänster. Information om dessa utvecklade delar kommer vi se till att du får en hint om via mejl.

Så här laddar du ned appen Säkerhetscenter

Säkerhetscenter är den specialanpassad mobilapplikation som är hjärtat i Transportföretagen Säkerhets upplägg av verktyg och tjänster. Appen ger dig tillgång till en rad smarta och lättanvända säkerhetsfunktioner.

Så här laddar du ned Säkerhetscenter steg för steg:

 1. Öppna App store / Google playSök på "Säkerhetscenter"
 2. Ladda ner Appen
 3. Klicka på ”Kom igång” och ”Registrera”
 4. Fyll sedan i de uppgifter som efterfrågas
 5. Fyll i ditt eget företags organisationsnummer.
 6. Fyll i tillhörighetskoden "transportföretagen".Just detta är viktigt eftersom koden ser till att du får Transportföretagens version av appen vid nedladdningen. OBS litet t
 7. Klicka på registrera
 8. Appen Säkerherscenter är nu skarp och kan användas.

Lycka till med säkerhetsarbetet!

Bli medlem

Att ditt företag blir medlem innebär att ni får hjälp, stöd och möjligheten att påverka. Här är några av alla fördelar ett medlemskap för med sig:

 • Hjälp genom arbetsrättens alla steg

  Som medlem får du och ditt företag stöd i de arbetsrättsliga frågor som kan uppkomma på din arbetsplats. 

 • Ett gediget branscharbete

  Vi arbetar målmedvetet för att stärka de politiska förutsättningar som våra medlemsföretag verkar under, oavsett om det gäller lagar, skatter, att stärka kompetensförsörjningen eller EU-frågor. Genom att bli medlem får du möjlighet att vara med och påverka.

 • Ett medlemskap är en kvalitetsstämpel

  Att vara medlem innebär att du både omfattas av ett kollektivavtal och dessutom blir en del av Svenskt Näringsliv. Det är en kvalitetsstämpel för er verksamhet, både när ni har att göra med kunder och när ni ska rekrytera ny kompetens.

 • En hemsida fylld med branschnära innehåll

  Logga in på vår hemsida och få tillgång till exklusivt innehåll, så som Arbetsgivarguiden eller ta del av utbildningar och nyheter som riktar sig till dig.