Nyhet

Nu öppnar nomineringen till Transportföretagens Hållbarhetspris 2023

Nyhet

Syftet med Hållbarhetspriset är att synliggöra och premiera goda, nytänkande och modiga initiativ inom hållbarhet för att driva på omställningen mot fossilfria transporter.

Inriktningen är att det inte ska bli färre transporter i framtiden, eftersom transporter är samhällets blodomlopp som räddar liv, men däremot kommer de att vara både tystare och renare. De som nomineras ska också kunna visa att de arbetar långsiktigt med ekonomisk hållbarhet och att de tar socialt ansvar, det vill säga social hållbarhet.

- Transportbranschen är inne i ett enormt teknikskifte, där branschen går mot en fossilfri framtid. De företag som går före kan inte bara inspirera andra, utan även utveckla nya lösningar som drastiskt kan reducera transportsektorns utsläpp. Transportföretagens hållbarhetspris spelar en viktig roll i att uppmärksamma de företag som lyckas göra verkliga framsteg i denna omställning säger Transportföretagens näringspolitiska chef Tina Thorsell.

Vinnaren av priset från 50 000 kr som de får skänka till valfri organisation som driver hållbarhetsprojekt. Tidigare vinnare av priset är flygbolaget BRA - Braathens Regional Airlines och rederiet Wallenius

Läs mer och nominerar ditt företag här.