Vinnarna av yrkes-SM 2022

Nu har Yrkes-SM i Växjö avgjorts. För motorbranschen var det till slut fem lyckliga vinnare som toppade pallen! Gulden hamnade i Trollhättan, Falköping, Lidköping, Uddevalla och Kristianstad.

I veckan har det prestigefyllda Yrkes-SM avgjorts och fem lyckliga vinnare har korats: guldmedaljen inom bilskadeteknik gick i år till Tobias Lissborg från Trollhättan, inom fordonslackering gick guldet till Gustav Weber från Falköping, i tävlingsgrenen lastbilsteknik vann Emil Didriksson från Linköping, inom maskinteknik vann Isac Knutsson från Kristianstad och i grenen personbilsteknik gick segern till Daniel Åhman från Uddevalla efter en hård kamp. 

– Vi är väldigt glada över att just de här unga personerna bestämde sig för att tävla om branschens mest ärofyllda priser. De har fått prestera under press under flera dagar. Tävlingsnivån har varit mycket hög samtidigt som vi har haft en mycket bra stämning. Det är helt klart värdiga vinnare som nu har korats under högtidliga former, säger Johanna Linder, som är projekt- och tävlingsledare vid årets Yrkes-SM för Transportföretagen, IF Metall och Målarna.

– Dessa tävlande är viktiga ambassadörer för hela motorbranschen. Genom att visa sitt engagemang och genom att kunna berätta hur det är att arbeta inom motorbranschen inspirerar de ungdomar att söka sig till branschens utbildningar, säger Johanna Linder.

Yrkes-SM arrangeras vartannat år för att väcka intresse för och höja kvaliteten på gymnasieskolans yrkesutbildningar. Motorbranschen fanns representerade med fem yrken: personbilsteknik, bilskadeteknik, lastbilsteknik, maskinteknik och fordonslackering. Totalt deltog ett 60-tal olika yrken vid Yrkes-SM 2022. Här finns bilder på alla tävlande, här hittar du länk:https://www.transportforetagen.se/kompetensforsorjning/motorbranschens-yrkestavlingar/yrkes-sm-2022/