Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

16 finalister klara för Bussförar-SM 2020

Den 7 september 2020, gör 16 finalister upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare. Finalen genomförs på Gillingebanan, strax norr om Stockholm. Bussförar-SM arrangeras för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är.

Bussförar-SM 2020 genomförs i två delar. Kvalificeringen sker genom ett internetbaserat prov som funnits tillgängligt sedan den 9 april via sajten www.bussforar-sm.se. När kvalificeringsdelen stängde den 19 juni hade 580 bussförare (att jämföra med 501 tävlande 2019) genomfört provet. De 16 bussförare med högst poäng, kallas nu till finalen måndagen den 7 september, för att delta i omfattande praktiska prov med halkbana, manöverkörning, sparsam körning, katastrofövning och ett servicemoment.

Namn Företag Garage/Depå
Akram Saleh Transdev Eskilstuna
Anders Norell Bergendahl Keolis Gubbängen
Dorian Handanovic Keolis Partille
Eva Ryhle Transdev Kristianstad
Hans Hansson Transdev Malmö
Jacob Almgren Gamla Uppsala Buss Uppsala
Jakob Moberg Transdev Kristianstad
Kalle Khalidy Transdev Söderhamn
Per-Anders Carlsson Svealandstrafiken Odensbacken
Petra Berglund Svealandstrafiken Västerås
P-O Ängegärd Exodus Resor/Tranås Resebyrå Tranås
Robert Johansson Transdev Västerås
Sven Ågren Nobina Örkelljunga
Sören Lindén Svealandstrafiken Västerås
Tina Abrahamsson Bergkvarabuss Ronneby/Karlskrona
Veronica Mattsson Gamla Uppsala Buss Uppsala
     
     

 

Varje år genomförs mer än 1 miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom området är bussföraren som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Förarna är företagets ansikte utåt och det är viktigt att som förare vara serviceinriktad, representativ och att ha ett bra kundbemötande. Som bussförare ska man kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet och man ska kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer. Som bussförare är det även viktigt att vara kvalitets- och miljömedveten och att kunna hantera konfliktsituationer.

För mer information kontakta: 

Johanna Linder
Branschutvecklare Kompetensförsörjning, Transportföretagen
08-762 71 45, johanna.linder@transportforetagen.se

Marc Feucht
Projektledare Bussförar-SM, Nordiske Medier Stockholm AB 
073-682 53 26, marc.feucht@nordiskemedier.se 

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Resforum och Trafikforum som är Nordens ledande tidningar inom persontrafik. Samarbetspartners är Gillinge Stockholms Trafiksäkerhetscenter, Drivec och Arbetsförmedlingen. Partners/Sponsorer är Keolis, Nobina, Bergkvarabuss, Kommunal, Transdev, Arriva och VY.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.