Pressmeddelande

Ny reklamfilm ska lyfta turistbussresor

Pressmeddelande

Idag släpper Sveriges Bussföretag en ny reklamfilm som medlemsföretagen i förbundet kan använda i sin egen marknadsföring. Filmen flörtar med turistbussbranschens klassiska målgrupp och är en del av ett flerårigt projekt med fokus på att få resenärerna att återvända efter pandemin.

Turistbussbranschen håller på att återhämta sig efter pandemin, och det med besked. Många bussföretag vittnar om högt tryck på bokningar, att resenärerna återvänder och att bussarna knappt hinner hem mellan körningarna. Under 2021 och 2022 genomför Sveriges Bussföretag ett projekt där syftet är att genom externa aktiviteter välkomna resenärerna åter till turist- och expressbussar efter pandemin. Reklamfilmen, som är en av aktiviteterna, har tagits fram tillsammans med företag i branschen.

- Turistbussbranschen består framförallt av många små- och medelstora företag och dessa har inte alltid stora resurser att lägga på marknadsföring. Det här initiativet med en reklamfilm som medlemsföretagen kan använda är ett helt nytt grepp som medlemsföretag har efterfrågat, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag

Budskapet är ”En resa med buss är en resa att minnas”, vilket både anspelar på att många inte har rest så mycket under pandemin utan fått drömma sig tillbaka och längta ut igen, men också att bussresor skapar en stor gemenskap samtidigt som resan är en del av upplevelsen. Medlemmar i Sveriges Bussföretag kan ladda hem filmen i olika format för att använda i exempelvis sina sociala medier eller på hemsidor.

- Tanken när vi tog fram filmen är också att den ska vara tidlös, vilket jag tycker vi lyckats bra med – den kommer kunna användas i flera år framöver. Vi ser fram emot att se hur den sprids, avslutar Anna Grönlund.

Filmen kan ses här 

Nedladdningslänk och mer information för medlemmar finns här

Projektet som filmen är en del av finansieras av BR, bussbranschens forsknings- och utvecklingsfond. 

För ytterligare frågor och kommentarer kontakta

Anna Grönlund, branschchef och vice VD Sveriges Bussföretag på 070-612 71 74

Sveriges Bussföretag är ett bransch- och arbetsgivareförbund inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. Förbundet organiserar 275 bussföretag och bussresearrangörer med verksamhet över hela landet. Medlemsföretagen kör all typ av busstrafik, från offentligt upphandlad linjetrafik och skoltrafik åt landets regioner och kommuner till kommersiell långväga kollektivtrafik samt turist- och beställningstrafik.