Nyhet

Gemensamma frågor diskuterades på NordUk

Nyhet

Villkor, lagstiftning och synen på många frågor är ofta lika mellan företrädare för transportsektorn i norra Europa. I förra veckan deltog vår branschchef Anna Grönlund i NordUk.

På plats i London diskuterade hon gemensamma frågor och utmaningar tillsammans med företrädare för transportdepartement, transportmyndigheter samt branschorganisationer inom busstrafik och godstrafik.  Mötet äger rum årligen och denna gång kom deltagarna från Storbritannien, Irland, Holland, Finland, Danmark, Norge och Sverige. 

Många regelverk för transportsektorn som helhet styrs idag direkt eller indirekt av EU och vi i norra Europa har ofta samma utgångspunkt.

- Det är toppen att kunna dela erfarenheter och för oss som är medlemmar i EU - forma gemensamma positioner. Mötet handlade detta år mycket om den förarbrist som många nu ser och det stelbenta regelverk som gäller för exempelvis unga bussförare inom EU. Mötet är dessutom ett utmärkt tillfälle att träffa företrädare för våra systerorganisationer inom bussbranschen, möten som sedan gör det lättare att ställa snabba frågor kring ämnen vi i förbundet eller våra medlemmar behöver stöd i, säger Anna Grönlund.