Nyhet

Hittar du rätt i Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur? Välkommen till webbinarium!

Nyhet

Nu har det första webbinariet om Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur genomförts. Ytterligare två webbinarier genomförs i september och oktober.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter och allmänna råd får en ny struktur från och med den 1 januari 2025. Reglerna är i stort sett desamma för transportbranschen, men paragraferna sorteras på ett nytt sätt och slås samman till 15 stora föreskrifter. Syftet är att det ska bli lättare att hitta, förstå och använda reglerna.

Som arbetsgivare är det viktigt att du har koll på vilka regler som är relevanta i din verksamhet och att du vet hur du ska hitta dem. Om du har hänvisat till föreskrifter i din personalhandbok eller i en policy, behöver du också uppdatera hänvisningarna så att de stämmer.

Transportföretagens arbetsmiljöexperter berättar om förändringarna och vad du behöver göra i webbinariet Arbetsmiljöverkets regelförnyelse. Ytterligare två webbinarier genomförs i september och oktober. Anmäl dig nu så att du är redo inför förändringarna!

Transportföretagens arbetsmiljöexperter Maria Svanberg och Gustav Kanstrup berättar om Arbetsmiljöverkets regelförnyelse