Pressmeddelande

Svenska Flygbranschen har tecknat ett nytt Kabinavtal med Unionen

Pressmeddelande

Svenska Flygbranschen, ett förbund inom Transportföretagen, har tecknat ett nytt Kabinavtal med Unionen för kabinanställda. Avtalet landade på märket med en avtalslängd på två år.

Det nya Kabinavtalet innebär kostnadsökningar inom ramen för märket och det sträcker sig över en avtalsperiod om två år. Avtalet gäller från den 1 april 2023 till den 30 april 2025.

- Vi har nu träffat ett nytt Kabinavtal som landade på det av industrin satta märket och med en avtalslängd som innebär att vi får arbeta vidare under stabila förhållanden. Vi måste ha i åtanke att flygbranschen fortfarande ser effekter både av pandemikrisen och det osäkra ekonomiska läget i omvärlden, ett nytt avtal ger i det avseende lugn och ro, säger Linda Räfsbäck, förhandlingschef Svenska Flygbranschen.

Den svenska flygbranschen verkar på en internationell marknad där konkurrensen är hård. Ett nytt kollektivavtal för kabinanställda är en förutsättning för företagen att kunna planera sin verksamhet.

- Flyget präglas av hållbarhetsfrågan och bolagen i vår region är världsledande inom detta område, det är ett värde som är viktigt att bevara. Kollektivavtal som innebär att våra bolag är fortsatt konkurrenskraftiga i ett internationellt perspektiv är avgörande för att vi ska kunna vara med och leda utvecklingen och omställningen om en fortsatt hållbarhetsresa för flyget också i ett globalt perspektiv, avslutar Linda Räfsbäck.