Nyhet

Statsminister Ulf Kristersson på historisk elflygresa i Almedalen

Nyhet

Elflyget kommer vara en viktig pusselbit i morgondagens hållbara transporter. Under onsdagen tog statsminister Ulf Kristersson en historisk flygresa då han som en av världens första regeringschefer flög med ett elflygplan. Detta under en träff med Transportföretagen och medlemsföretaget Heart Aerospace.

Transportföretagens vd Marcus Dahlsten tog emot statsminister Ulf Kristersson tillsammans med Heart Areospace för en elflygtur. Ulf Kristersson verkade mycket nöjd med turen och ser ljust på flygets framtid.

– Det här var en riktigt spännande och rolig upplevelse och jag kände mig i trygga händer. Det är alldeles uppenbart att kan man göra det skalbart så tror jag att framtiden för kortdistansflygningar finns här, sa Ulf Kristersson efter att han klev ut från planet.

Även Transportföretagens vd Marcus Dahlsten var nöjd efter att från marken ha bevittnat denna historiska flygning.

– Transportsektorn är motorn i det svenska samhället och ett hett samtalsämne här i Almedalen. Att Ulf Kristersson i dag gjorde en historisk resa som en av de första regeringscheferna i elflygplan är mycket viktigt för framtidens hållbara transporter, säger Transportföretagens vd Marcus Dahlsten.

Sedan tidigare har flygbolaget BRA presenterat sin vision för framtidens Bromma flygplats. En flygplats som innebär en hubb för framtidens el- och drönarflyg samtidigt som det kommer rymma 30 000 bostäder. Läs mer om visionen för Bromma här

– Flygbranschen, likt hela transportsektorn tar ett stort ansvar för omställningen och framtidens transportsystem. Både BRA och SAS har beställt på elflygplan för regionaltrafik från svenska elflygplanstillverkaren Heart Aerospace. SAS, BRA och Heart Aerospace är alla medlemmar i Transportföretagen. Nu är det viktigt att regeringen stöttar företagen som gör jobbet i klimatomställningen, säger Marcus Dahlsten i en avslutande kommentar.