Nyhet

Tulldagarna tackar för i år och ser fram emot 2023!

Nyhet

Totalt närmare 1500 personer besökte Tulldagarna i år. Det var uppdelat på tre fysiska och ett digitalt tillfälle. Dessa var i Stockholm, Göteborg, Malmö och avslutningsvis ett digitalt tillfälle.

Genomgående kunde besökare, panel- och föredragshållare konstatera att frihandels- och tullfrågorna, i tider av kris, är aktuellare än någonsin och att mycket händer på tullområdet.

Några återkommande teman i år, förutom Tullverkets nyheter, var i spaningen den geopolitiska utvecklingen, Ukraina, riskhantering, störningar i supply chain, regionalisering , home-shoring, protektionistiska tendenser, sanktioner, Brexit, kostnadskris, avmattning, frihandelsavtal, digitalisering, klimatomställning och det nya normala.

Tulldagen anordnas varje höst i Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett samarbete mellan Tullverket, Stockholms handelskammare, Västsvenska handelskammaren, Sydsvenska industri och handelskammaren och Transportindustriförbundet.

Tulldagen är Sveriges största mötesplats för handels- och tullfrågor där du får möjlighet att ta del av intressanta seminarier samtidigt som du träffar branschkollegor, kunder och samarbetspartner.