Nyhet

Uppgifter om antal anställda ska rapporteras i Transportstyrelsens nya E-tjänst senast 31 mars

Nyhet

Som ett led i implementeringen av EU:s vägpaket så lanserar nu Transportstyrelsen en E-tjänst för inrapportering av antal anställda. Alla företag som har yrkestrafiktillstånd för buss- eller godstrafik ska framöver årligen rapportera in hur många anställda man hade den 31 december föregående år samt hur många av dessa som var förare. Detta ska ske senast den 31 mars.

Bakgrunden är att tillståndsförordningen har skärpts och myndigheterna i respektive medlemsland ska framöver kontrollera att transportverksamhet faktiskt utförs i det land som företaget är etablerat. Att företaget ska anmäla hur många anställda man har är en av flera åtgärder som följer av detta.

För att göra rapporteringen loggar du som är tillståndshavare in i E-tjänsten och fyller i de två fälten som dyker upp:

  •       Antal anställda – Antal anställda personer i företaget den 31 december. Inhyrd personal och konsulter ska inte räknas med.
  •        Varav antal förare (gods och buss) – Antal anställda i företaget den 31 december som helt eller delvis har som uppgift att köra gods- eller busstransporter på väg.

Tjänsten finns under ”E-tjänster inom vägtrafik”, där man först väljer ”Yrkestrafik” och därefter ”Antal anställda – rapportera”.

Transportstyrelsens E-tjänster

Transportstyrelsens information om EU:s mobilitetspaket