Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Vägsatsning på en miljard visar goda intentioner – men är otillräckligt

Regeringen presenterar en satsning på vägarna i landsbygd när det gäller underhåll, närmare en miljard kronor. Det visar på goda intentioner, men Transportföretagens beräkningar visar att detta är otillräckligt.

Transportföretagen välkomnar att regeringen föreslår en satsning på vägarna i landsbygd. Vägarna är blodomloppet i samhället och för att hela Sverige ska leva måste vägarna vara farbara. Vi är därför glada för att regeringen har insett vägarnas betydelse och satsar extra pengar på underhållet.

– Samtidigt är det viktigt att minnas att detta inte räcker. För att börja betala av på underhållsskulden krävs det mer än två miljarder extra varje år de kommande tio åren. För att minimera underhållsskulden till år 2030 skulle det behövs 4 miljarder extra varje år fram till år 2030 visar Transportföretagens beräkningar, säger Anders Josephsson, Transportföretagen. 

På Transportföretagens www.varavagar.se kan du se de statliga vägarnas skick i hela landet och hur tillståndet beräknas förändras till år 2030 beroende på hur mycket pengar som fördelas till vägunderhåll.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.