Nyhet

Kollektivtrafikdagen 2020

Nyhet

Vilka frågor och ämnen inom kollektivtrafiken forskar man på och varför? Vems perspektiv synliggör man? Hur aktiva är bussföretagen inom forskning och utveckling? På Kollektivtrafikdagen den 14 maj leder Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund en session om forskning och utveckling i kollektivtrafiken.

Bland annat kommer Anna Grönlund presentera forskningsresultat om markvärdesfinansiering av kollektivtrafik, ett projekt som studerat vad de regioner gjort som lyckats öka sin kollektivtrafik och en studie om kollektivtrafikmyndigheternas inställning till MaaS som tjänst. Hon kommer också presentera vad bussbranschens egen forsknings- och utvecklingsfond BR gör. 

Övriga programpunkter på Kollektivtrafikdagen är bland annat en presentation från utredningen om ett nationellt biljettsystem med utredare Gerhard Wennerström samt regionernas och kommunernas allt sämre ekonomi och hur det påverkar kollektivtrafiken med Sveriges Kommuner och Regioners chefsekonom Annika Wallenskog. Dessutom kommer Anna Grönlun presentera arbetet inom Kollektivtrafikens Avtalskommitté, där Sveriges Bussföretag är en av parterna. 

Läs mer