Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Transportföretagen välkomnar lättade reserestriktioner inför sommaren

Transportföretagen välkomnar tydliga besked om lättade reserestriktioner inför sommaren. Det gör att våra medlemsföretag har möjlighet att planera sin verksamhet och att förse oss med ansvarsfulla transporter.

Dagens besked från Folkhälsomyndigheten om att lätta på reserestriktionerna i sommar är efterlängtat och välkommet. Samtidigt är det viktigt att transporter sker med stort ansvarstagande, både hos transportörer och resenärer.

Det nya beskedet innebär även att företag inom transportsektorn har ökade möjligheter att överleva krisen och att samhället har sina transporter kvar när det blir aktuellt med en återstart.

Våra medlemsföretag tar situationen på största allvar och vidtar därför åtgärder för säkert resande

”Det är bra med tydliga besked från myndigheterna. För företagen inom transportsektorn är det ett viktigt besked som i princip avgör flera företags fortsatta existens, sommaren är den period på året då vi reser som mest”, säger Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.

”De nya riktlinjerna kan säkert glädja många inför semestern. Vi har stor respekt för vikten av att hålla smittspridningen nere. Våra medlemsföretag tar situationen på största allvar och vidtar därför åtgärder för säkert resande”, avslutar Marcus Dahlsten.

För pressfrågor kontakta Ebba Fredin, pressansvarig, 0730-447120 eller ebba.fredin@transportforetagen.se

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.