Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Flytt av bussangöring vid Terminal 5 på Arlanda

Som ett led i utbyggnaden av Stockholm Arlanda Airport så kommer bussangöringen som idag finns utanför Terminal 5 att stängas ner i mitten av december (planerat 10–15 december) och framåt. En ny tillfällig bussterminal upprättas i samband med detta vid Terminal 4. Flytten är enligt Swedavia temporär men i dagsläget finns det inget slutdatum. Flytten gäller både flyg- och expressbussar, bussar i allmän kollektivtrafik och bussar i beställningstrafik. Bussresenärer som ska till Terminal 5 kommer att behöva promenera i fem minuter för att ta sig dit från bussangöringen.

Sveriges Bussföretag menar att det är problematiskt att Swedavia flyttar all bussangöring men behåller taxi i anslutning till Terminal 5. Det blir konkurrensmässigt en nackdel för bussföretagen när tillgängligheten till tåg och taxi förblir oförändrad men buss försämras. Förbundet kommer att fortsätta bevaka frågan och uppmanar medlemsföretag som trafikerar Arlanda att ta kontakt med Swedavia för att diskutera era förutsättningar. Kontaktuppgifter finns i presentationen från informationsmötet den 8 september nedan.

Inspel kan också lyftas till förbundets Oscar Sundås.

Se presentationen här

Oscar Sundås

Kontakt

Oscar Sundås Branschutvecklare Sveriges Bussföretag, ansvarsområde turist- och beställningstrafik, kommersiell linjetrafik Telefonikon 08 762 66 75

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.