Svenska Flygbranschen, som ingår i Transportföretagen, har den 6 maj tecknat Cateringavtalet med Hotell- och restaurangfacket. Avtalet innehåller flera förändringar av villkoren för arbetstidsförläggning och för övertids- och mertidsersättningar. Det följer industrins märke med ett samlat avtalsvärde på 6,4 procent över två år.
– Cateringavtalet reglerar en viktig verksamhet för flygbranschen. Företag som förser flygbolagen med mat och dryck har nu fått större flexibilitet i arbetstidsförläggningen och stabila förutsättningar för de kommande två åren, med kostnadsökningar inom märket, säger Linda Räfsbäck, förhandlingschef, Svenska Flygbranschen.
Överenskommelsen innebär bland annat flera förändringar i villkoren kring förläggning av extra ledighetstimmar och en föräldraledighetsregel. Ersättningen för mertid och övertid förändras också.
Cateringavtalet tecknas mellan Svenska Flygbranschen och Hotell- och restaurangfacket. Det omfattar omkring 370 anställda.