Många nyheter i Tech Academy

Transportföretagen Motor och MRF fortsätter att utveckla den digitala utbildningsplattformen, Tech Academy i samarbete med utvecklingsföretaget Infocar. Tech Academy ger en uppdaterad grund om hela fordonets teknik och aktualiseras löpande med nya avsnitt vilket ingår i licenskostnaden.

Tech Academy riktar sig i första hand till elever på gymnasieskolans fordonstekniska utbildningar, men även verkstäder har stor nytta av systemet. Tech Academy ökar förståelsen hos elever med sina rörliga och interaktiva illustrationer. Utbildningsplattformen visualiserar övergripande hur olika system i dagens bilar fungerar.

Nyheter hösten 2023

 • Ny dieselmotormodul - hösten 2023
  Tech Academy introducerar en ny titel om dieselmotorn. Kursen lär användaren om vad som är speciellt för dieselmotorer och hjälper även till att fräscha upp kunskaperna kring förbränningsmotorer generellt. Lär dig om områden som till exempel dieselmotormekanik, bränsleförsörjning, avgasrening med AdBlue och alternativa dieselbränslen. Den nya dieseltiteln bjuder likt de andra titlarna på spännande interaktiva element, fina animationer och texter som ingående förklarar hur de olika komponenterna och hjälpsystemen i en dieselmotor fungerar.
 • Pausa animationer för personbilsteknik – hösten 2023

Nyhet januari 2024 - Textuppläsning

Tech Academy erbjuder inom kort funktionen att använda skärmuppläsare, vilket möjliggör uppläsning av text på utbildningsplattformen. Detta förbättrar tillgängligheten och stödjer studenter med olika läsbehov. Lanseras under januari 2024, för svenska och engelska.

Bra att veta om Tech Academy

 • Tech Academy omfattar:
  Personbilar – Tunga fordon – El-&hybrid – Diagnosteknik – Skadereparationer – Lackteknik – Dieselmotor
 • Tech Academy körs via dator eller surfplatta
 • Tech Academy har frågebatterier med instuderingsfrågor kopplat till de olika modulerna. Det är flervalsfrågor som bygger på innehållet i alla moduler.
 • Tech Academy finns i engelska versioner för nästan alla moduler
 • Transportföretagen Motor och MRF erbjuder skolor kraftigt rabatterat licenspris.
 • Du som administratör kan nu se elevens aktivitet och resultat från frågeblocken genom administrationsportalen i Tech Academy.
 • Beställ licenser här

Mer om Tech Academy