Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Regeringen måste agera för ett mer hållbart flyg

Regeringen måste agera för ett mer hållbart flyg

Regeringen behöver ta på sig ledartröjan och agera mer och snabbare i frågan om omställningen av flyget. Därför presenterar vi fem förslag som vi ser är viktiga för att ställa om till ett mer hållbart flyg i Sverige .

Flygsektorn har drabbats hårt av covid-19. Antalet passagerare under juli månad vid Swedavias flygplatser var 87 procent färre än under samma månad förra året. De flesta räknar med att det kommer ta två till tre år innan flygtrafiken är tillbaka på samma nivåer som innan pandemin. I de stöd som flyget behöver från regeringens sida är fokus på en omställning för ett grönare flyg ett måste. Precis som inom andra branscher borde därför diskussionen handla om hur vi ska flyga mer hållbart i stället för om vi ska flyga över huvud taget. Och vi måste arbeta tillsammans, industri och politik, med samma målbild.

Fortsätt läsa debattartikeln på Dagens industri 

Skriver gör 

Fredrik Kämpfe, Branschchef för flyg på Transportföretagen, med flera

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.