Tjänstemannaavtalen för Motorbranschen och Transportföretagen klara

Motorbranschens Arbetsgivareförbund, som är en del av Transportföretagen, har tecknat ett nytt Tjänstemannaavtal med Unionen. Det har även Transportföretagen gjort. Båda avtalen ligger inom ”märket” med en avtalsperiod om två år. Avtalen reglerar anställningsvillkoren och arbetstidsbestämmelser. 

Mer info om innehållet kommer i ett cirkulär inom kort.

Vad är Tjänstemannaavtalen och vilka omfattas?

Tjänstemannaavtalen består av flera kollektivavtal som Transportföretagen är med och förhandlar fram för tjänstemän inom transportsektorn. Gemensamt för de tre avtalen är att de i huvudsak har samma fackförbund som motpart, Unionen. Avtalen reglerar anställningsvillkoren och arbetstidsbestämmelser. Totalt omfattas cirka 65 000 tjänstemän av kollektivavtalen.

Här nedanför kan du som är medlem och inloggad se en film med information om ditt nya tjänstemannaavtal

Bli medlem

Att ditt företag blir medlem innebär att ni får hjälp, stöd och möjligheten att påverka. Här är några av alla fördelar ett medlemskap för med sig:

 • Hjälp genom arbetsrättens alla steg

  Som medlem får du och ditt företag stöd i de arbetsrättsliga frågor som kan uppkomma på din arbetsplats. 

 • Ett gediget branscharbete

  Vi arbetar målmedvetet för att stärka de politiska förutsättningar som våra medlemsföretag verkar under, oavsett om det gäller lagar, skatter, att stärka kompetensförsörjningen eller EU-frågor. Genom att bli medlem får du möjlighet att vara med och påverka.

 • Ett medlemskap är en kvalitetsstämpel

  Att vara medlem innebär att du både omfattas av ett kollektivavtal och dessutom blir en del av Svenskt Näringsliv. Det är en kvalitetsstämpel för er verksamhet, både när ni har att göra med kunder och när ni ska rekrytera ny kompetens.

 • En hemsida fylld med branschnära innehåll

  Logga in på vår hemsida och få tillgång till exklusivt innehåll, så som Arbetsgivarguiden eller ta del av utbildningar och nyheter som riktar sig till dig.