Motorbranschavtalet klart

Motorbranschens Arbetsgivarförbund, som ingår i Transportföretagen, har nu tecknat ett nytt Motorbranschavtal med IF Metall.

Avtalet följer märket som industrins parter tecknat med ett samlat avtalsvärde på 7,4 procent över två år. Motorbranschavtalet omfattar cirka 1 200 företag och cirka 22 000 anställda inom fordonsåterförsäljning och fordonsverkstäder. Mer information om detta hittar du när du loggar in som medlem här

Vad är motorbranschavtalet och vilka omfattas?

Motorbranschavtalet omfattar företag inom motorbranschen som sysslar med service och reparationer av exempelvis personbilar, lastbilar, bussar samt lantbruks- och entreprenadmaskiner. Avtalet reglerar arbets- och anställningsvillkoren för cirka 20 000 anställda.

Inspelat informationsmöte gällande nytt Motorbranschavtal.

Här nedan kan du som är medlem och inloggad ta del av ett inspelat informationsmöte gällande det nya Motorbranschavtal, inspelningen gjordes 2023-05-08. 

Bli medlem

Att ditt företag blir medlem innebär att ni får hjälp, stöd och möjligheten att påverka. Här är några av alla fördelar ett medlemskap för med sig:

 • Hjälp genom arbetsrättens alla steg

  Som medlem får du och ditt företag stöd i de arbetsrättsliga frågor som kan uppkomma på din arbetsplats. 

 • Ett gediget branscharbete

  Vi arbetar målmedvetet för att stärka de politiska förutsättningar som våra medlemsföretag verkar under, oavsett om det gäller lagar, skatter, att stärka kompetensförsörjningen eller EU-frågor. Genom att bli medlem får du möjlighet att vara med och påverka.

 • Ett medlemskap är en kvalitetsstämpel

  Att vara medlem innebär att du både omfattas av ett kollektivavtal och dessutom blir en del av Svenskt Näringsliv. Det är en kvalitetsstämpel för er verksamhet, både när ni har att göra med kunder och när ni ska rekrytera ny kompetens.

 • En hemsida fylld med branschnära innehåll

  Logga in på vår hemsida och få tillgång till exklusivt innehåll, så som Arbetsgivarguiden eller ta del av utbildningar och nyheter som riktar sig till dig.