Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Regeringen stöttar upp flyg och sjöfart med kreditgarantier

Transportsektorn upplever en extrem period och särskilt drabbade är flygbranschen och sjöfarten. Det är därför mycket välkommet att regeringen erbjuder både flygbranschen och sjöfarten kreditgarantier.

På regeringens pressträff nu i kväll aviserade infrastrukturminister Tomas Eneroth stöd till både flygbranschen och sjöfarten genom kreditgarantier. Stödet är mycket välkommet för att kunna klara den rådande coronakrisen samtidigt som fler satsningar fortfarande krävs. 

”Transportföretagen har den senaste veckan stått i nära kontakt med regeringen för att diskutera lösningar tillsammans med representanter från branscherna för att kunna klara coronakrisen. Många starka statliga insatser behövs och att staten nu erbjuder flyget och sjöfarten kreditgarantier är välkommet samtidigt som fler satsningar krävs”, säger Marcus Dahlsten vd för Transportföretagen.

För mer information kontakta Ebba Fredin, pressansvarig Transportföretagen 0730-447120 eller ebba.fredin@transportforetagen.se

Ta del av regeringens pressmeddelande för flygbranschen här


 

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.