Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Grattis Oscarsgymnasiet till Årets Transportskola

Grattis Oscarsgymnasiet till Årets Transportskola

Oscarsgymnasiet i Oskarshamn har utsetts till Årets Transportskola 2020 av TYA. Transportföretagen gratulerar skola, lärare och elever till det fina priset och utmärkelsen. Bra skolor och utbildningskvalitet har stor betydelse för transportsektorn som har ett omfattande rekryteringsbehov.

(Foto: Curt-Robert Lindqvist)

Priset Årets Transportskola delas ut för sjätte året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA) för att uppmuntra gymnasiala transportutbildningar. Oscargymnasiet har fått ta emot diplom och en check på 10 000 kronor från Länsförsäkringar.

Motiveringen lyder i korthet att Oscarsgymnasiet har ett gott samarbete med branschen och att man genom sitt fina arbetssätt med eleven i centrum, lyckats uppnå att 99 procent av eleverna blir anställningsbara. Skolan är även ett gott föredöme för fordonstekniska lärare som ska utbildas.

”Vi gratulerar Oscarsgymnasiet som utsetts till Årets Transportskola 2020. Gymnasieskolorna har en mycket stor betydelse för transportsektorns kompetensförsörjning”, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning Transportföretagen som var med i juryn som utsåg årets transportskola. 

”Utvecklingen inom transportsektorn går fort och det innebär att utbildningarna ständigt måste utvecklas. Samverkan med branschen är avgörande eftersom det är hos företagen eleverna så småningom ska arbeta och anställas och då måste kunskaperna motsvara behovet. Oscarsgymnasiet har alla förutsättningar att hänga med i den utvecklingen”, säger Caj Luoma. 

Samtidigt som pandemin lamslagit stora delar av transportsektorn är rekryteringsbehovet stort, framförallt långsiktigt. Det är viktigt att coronapandemin inte övergår till en kompetenskris, där transportsektorn först dräneras på kompetenta medarbetare för att i nästa steg, när efterfrågan på transporttjänster återvänder, inte hitta anställningsbar personal. 

(TYA är en partsammansatt organisation med Transportföretagen som en av ägarna.)

Läs mer här

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.