Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Länsbästa eleverna i yrkesprovet utsedda!

Länsbästa eleverna i yrkesprovet utsedda!

Nu har länsbästa eleverna i Transportföretagens yrkesprov utsetts. Yrkesprovet spelar en central roll för motorbranschens kompetensförsörjning.

Yrkesprovet som syftar till att höja kvaliteten på landets fordonstekniska gymnasieutbildningar har i år, trots corona, kunnat genomföras i specialanpassade mindre grupper på skolorna under en längre period än tidigare år. Mellan den 20 april och den 29 maj har 936 elever från 90 gymnasieskolor runtom i landet genomfört Transportföretagens yrkesprov. Eleverna har kunnat skriva prov i fem olika yrkesgrenar: bilskadereparation, maskinteknik, lastbilsteknik, personbilsteknik, reservdelskunskap.

”Motorbranschens snabba teknikskifte med elektrifiering och digitalisering innebär att kunskaperna behöver förnyas, utvecklas och anpassas så att de svarar mot det nya. Här fyller yrkesprov en viktig roll genom att vi kan mäta elevernas kunskaper. Vi är mycket stolta och glada över ett stort engagemang och högt deltagande hos både skola och elever”, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning Transportföretagen.

Motorbranschen har under normala omständigheter ett stort rekryteringsbehov. Med att hög utbildningskvalitet attraherar fler elever som utgångspunkt är kvalitetsfrågan central för motorbranschens kompetensförsörjning. Och ska utbildningar hålla hög kvalitet, behöver elevernas kunskaper testas. Yrkesprovet visar på så vis vad som kan stärkas, utvecklas och förbättras.

Här kan du ta del av de länsbästa resultaten: https://news.cision.com/se/transportforetagen

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.